Marušić Bajsu: Bili ste uz HDZ pa uz SDP, ali SDP i DP zajedno – to je gadljivo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidati za župana Damir Bajs i Marko Marušić sučelili su se prvi puta u drugom krugu na Super radiju.

Na pitanje o tome na čije glasove osim „svojih birača“ računaju, Bajs je rekao da se programski našao s SDP-om i Domovinskim pokretom na pitanju poljoprivrede te se pohvalio pobjedom u prvom krugu iz izolacije. Marušić mu je replicirao da nije ostvario nikakvu pobjedu jer je dobio 6000 glasova manje nego prije.

Zaiskrilo je na samom početku kada je Bajs govorio o političkoj trgovini predstavnika HDZ-a u Zagorju, a Marušić je replicirao da je on čist i da će radije izgubiti izbore nego se valjati u blatu političke korupcije.

Bajs je opetovano ustvrdio da je Marušić primio „nekakve emisare SDP-a“, što je Marušić odlučno odbacio kao čistu laž i manipulaciju. „Odlučno odbijam da sam ikoga primio iz SDP-a, a vi neprekidno manipulirate“, rekao je Marušić. Bajs je priznao sastanke s čelnicima SDP-a i DP-a, ali je i dodao kako je svjestan da ne može računati na sve glasove njihovih birača. Marušić Bajsovu koaliciju SDP-a i DP-a smatra gadljivom.

Na pitanju o tome tko ima većinu u županijskoj skupštini Bajs očekuje dopunske izbore za srpsku manjinu „koji će potpuno promijeniti sadašnje stanje i tek ćemo tada znati tko ima većinu“. Za Marušića je stvar gotova i najavljuje zajednički nastup HDZ-a, HSLS-a i Demokratskog HSS-a.

Marušić je za sadašnje loše stanje u županiji optužio „zamor materijala“ kod župana Bajsa koji je 20 godina na vlasti.

Na slučaju Bolnica, na Bajsovu ideju da im sada treba pomoći hrvatska Vlada glede vraćanja kredita i opremanja po istarskom modelu, Marušić je replicirao da se takvi poslovi trebaju dogovoriti prije dizanja kredita i da je neodgovorno prvo stvoriti obveze, a onda tražiti pomoć jer ako sve padne na leđa županijskog proračuna zdravstveni sustav neće imati ni za režije i svi ćemo biti kruha gladni.

Oba su kandidata zabrinuta za stanje na selu, a Bajsov je prijedlog gradnja distribucijskog centra i hladnjače na prostoru Bjelovarskog sajma. Marušić za zapuštenost ruralnih dijelova optužuje nebrigu sadašnje vlasti u županiji, a za ideju hladnjače rekao je da ju je Bajs posudio od HDZ-a. Jedan od uzroka lošeg stanja vidi u nesuradnji župana s gradonačelnicima i načelnicima jer u osam godina nije bilo ni jednog kolegija. Bajs je to priznao, ali dodao da mu to nije obveza.

I Bajs i Marušić se slažu da Bjelovarski sajam treba biti središte poljoprivrednog sektora, ali Marušić tvrdi da to nije moguće dok vodstvo sajma taji poslovna izvješća, a sve pod zaštitom županije.

Za izbore Bajs kaže da je referendum o njegovom radu, a najponosniji je na okupljanje brojnih stranaka u koaliciji. Na pitanje o budućim suradnicima, Marušić je odgovorio kako će presudno za dobivanje poslova biti stručnost, a ne stranačka podobnost.

Ako izgubi izbore, Bajs je rekao da će ostati u politici (Saboru) iako ima i svoju pravnu struku, a Marušić najavljuje ostanak u politici jer je predstavnik generacije koja tek dolazi.

U završnim porukama Marušić je zahvalio svima koji su dali glas za promjene i razvitak pa njihovu potporu očekuje i u nedjelju, a Bajs je naglasio da je dovoljno mlad i iskusan i pozvao svoje simpatizere na izbore.

Razgovaralo se u emisiji koja je trajala znatno dulje od predviđenog termina i o ekologiji, demografiji, cestogradnji, gospodarstvu, filmovima, glazbi, hladetini i filekima… uz dojam kako je Bajs govorio znatno više od Marušića što s obzirom na sadržaj izrečenog ne mora biti nikakva prednost.

Tijekom emisije brojni su slušatelji komentirali kandidate. Osim navijačkih poruka, javili su se i aktualni načelnici, županijski vijećnici… koji su uglavnom demantirali navode Damira Bajsa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!