Od 13 naselja u Bereku, njih čak 10 je opskrbljeno vodom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Izgradnja kanalizacije u Bereku ide u svoju novu fazu što je jučer i službeno potvrđeno potpisivanjem ugovora od strane generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića. Inače, gradnja je započela prošle godine kada je uspješno završena prva faza radova vrijedna 2,5 milijuna kuna. Nastavak projekta koji se planira ove godine vrijedi pet milijuna kuna, najavio je Đuroković.

– S radošću osiguravamo potpisivanje ugovora vrijednog novih pet milijuna kuna, 80 posto iznosa je od Hrvatskih voda što je gotovo četiri milijuna kuna dok milijun kuna osigurava isporučitelj Vodnih usluga odnosno jedinica lokalne samouprave – rekao je Đuroković.

Osim ulaganja od 7 i pol milijuna kuna u izgradnju kanalizacije uloženo je i milijun i pol kuna u izgradnju vodovoda u Potoku i Ruškovcu. To znači da je od 13 naselja u općini, njih 10 opskrbljeno vodom. Naselje koje je još ostalo je Šimljanik, kaže načelnik Mato Tonković. – Naselje Šimljanik ima mali broj stanovnika i trenutno nije isplativo ići u taj projekt. Ostao je Kostanjevac i Begovača koje planiramo spojiti na vodovod preko Velikog Pašijana i Velike Trnovitice. To ćemo staviti u plan i vjerujem da će nam u tome pomoći i novi župan – kaže Tonković.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktor Komunalija Čazma Ivan Beljan, saborski zastupnik Miro Totgergeli, Zoran Bišćan iz Vodnih usluga, državni tajnik Velimir Žunac te kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana Marko Marušić koji je istaknuo koliko je podrška općinama važna. – Ne treba biti župan gazda, nego župan partner. Obilazeći općine i gradove svuda je naglašen isti problem, a to je loša, gotovo nikakva suradnja između načelnika, gradonačelnika i župana. To je svakako jedan od preduvjeta putem koje bi našu županiju maknuli iz društva najnerazvijenijih gdje nam svakako nije mjesto – poručio je Marušić.

S Marušićem se slaže i Velimir Žunac koji je podsjetio da su se boljom suradnjom župana s načelnicima i gradonačelnicima mogli dogovoriti projekti koji će biti financirani ili iz nacionalnih sredstava ili fondova EU, a ta je prilika, smatra, propuštena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!