Počela izgradnja Centra kompetentnosti u Đurđevcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su obišli 8,6 milijuna kuna vrijedne radove koji su započeli na izgradnji županijskog Centra kompetentnosti u Strukovnoj školi Đurđevac. Radovi su prošli tjedan započeli i u Obrtničkoj školi Koprivnica, a županu i zamjeniku u obilasku su se pridružili voditelj projekta Darko Masnec, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Darko Špoljar te predstavnici izvođača radova – direktor tvrtke Bistra d.o.o. Đurđevac Krešimir Habijanec i glavni inženjer tvrtke Robert Rogoz.

Župan je kazao kako Centar kompetentnosti znači napredak i podizanje standarda u Strukovnoj školi Đurđevac te je zahvalio projektnom timu na angažmanu, a posebno ravnatelju Darku Špoljaru.

„Ovdje u Đurđevcu dogodio se preporod srednjoškolskog obrazovanja, s posebnim naglaskom na strukovno obrazovanje koje kroz Centar kompetentnosti želimo podići na višu razinu, obzirom da smo taj segment prepoznali kao izuzetno važan za hrvatsko društvo i gospodarstvo. Uz koprivničku Obrtničku školu, Strukovna škola Đurđevac sastavni je dio Centra koji je ukupno vrijedan 70 milijuna kuna, od čega je 60 milijuna nepovratnih sredstava EU fondova te 10 milijuna iz našeg proračuna. Cilj nam je motivirati mlade za upis strukovnih zanimanja koja su trenutno najpotrebnija na tržištu rada te povezivanje obrazovanja s gospodarstvom. Veseli me što krećemo s radovima, kao i što je domaća tvrtka dobila taj posao. Još jednom hvala svima i uvjeren sam da ćemo kvalitetno i na vrijeme završiti ovaj objekt, što će biti dodatni iskorak u srednjoškolskom obrazovanju na prostoru grada Đurđevca i okolnih općina“, istaknuo je župan Koren te zahvalio na doprinosu i voditelju projekta Darku Masnecu te zamjeniku Ljubiću, kao bivšem ravnatelju Obrtničke škole Koprivnica.

Ravnatelj Špoljar je dodao: „Simbolično smo na Dan maturanata započeli radove na građevinskom dijelu županijskog Centra kompetentnosti te zahvaljujem Županiji, kao našem osnivaču, i županu Darku Korenu na ovoj investiciji i podršci. Ono što nam se činilo nevjerojatno prije par godina sada se ostvaruje i to je dokaz da ako imamo zajedničke ciljeve, mnogo toga možemo napraviti.“

Direktor Habijanec detaljno je pojasnio što se planira od radova: „Započeli smo pripremne radove u kojima skidamo postojeći sloj asfalta nakon čega će se krenuti s izvođenjem temelja. Ukupno ćemo u prizemlju imati oko 160 kvadrata novog prostora, na katu 380, a još će se urediti dodatnih 280 kvadrata te time dobiti preko 800 kvadrata novouređenih učionica, praktikuma i kabineta. Planira se skidanje stare stolarije i fasadne cigle, a na južnoj stani krova postavit će se solarna elektrana. Nadamo se da će polaznici Strukovne škole, kojih kako čujem ima dosta, biti zadovoljni novim uređenjem prostora te zahvaljujem Županiji na ovoj lijepoj investiciji.“

Završetak radova u Đurđevcu očekuje se krajem godine, a prostori će biti spremni za učenike i druge polaznike Centra u drugom polugodištu sljedeće godine.

Projektom Centra kompetentnosti Koprivnica i Đurđevac dobit će mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a cilj je modernizirati srednje strukovno obrazovanje i uskladiti ga s potrebama tržišta rada te povećati zapošljivost učenika. U Centru će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja. Stručnu podršku u provedbi ovog projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!