Bjelovarsko-bilogorska županija nije tako bogata, trebalo bi joj pomoći

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorsku županiju je danas u društvu župana Damira Bajsa obišao predsjednik Zoran Milanović. Novinare je zanimalo je li time dao i podršku Bajsu kao kandidatu na izborima.

-Ovo je potpora ljudima koji rade ozbiljno, predano svoj posao i koji mogu pokazati rezultate – rekao je Milanović.

Posjet je počeo u županijskoj Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Suvenir Arbor u Siraču i iznenadio se, kaže, da tvrtka u tako malenom mjestu tako radi.

-To je moćna tvornica koja je dignuta na jednu jako visoku razinu. Nisam očekivao nešto tako dobro – nije krio oduševljenje predsjednik.

Nakon Sirača, a potom i Daruvara gdje se sastao s predstavnicima nacionalnih manjina, Milanović je posjet završio u Bjelovaru na gradilištu nove bolnice za koju je, ustvrdio je, zaslužan župan Damir Bajs. Sam Bajs je još jednom ponovio da u financiranju 272 milijuna kuna vrijedne bolnice očekuje pomoć s državne razine.

-Od Vlade očekujem potporu iako to Županija može sama vratiti, ali nema razloga da nemamo isti model kao u Puli sa 75 posto povrata iz državnog proračuna – rekao je bjelovarsko-bilogorski župan.

S njim se složio i Milanović koji je i napomenuo kako je sadašnjih pet milijuna koliko Vlada daje bjelovarskoj bolnici jednako cijeni blindiranih automobila u kojima su se vozili neki predsjednici HDZ-a.

-Ako smo bogatim županijama poput Istarske, a trebali smo pomagali, onda trebamo pomoći i ovima. Kada sam bio premijer to nije bilo na majke mi, to je ugovor za koji je Vlada jamčila od početka – rekao je predsjednik.

Na primjedbu da je njegova vlada rekla da građane bjelovarska bolnica neće koštati ni kune, a na kraju će ih koštati 200 milijuna, Milanović je slegnuo ramenima i rekao.

-Nisam dobio još jedan mandat, bili smo blizu, ali nisam uspio. Prema tome nakon toga, kao što bi rekao Plenković, ne snosim odgovornost, nisam bio tu, rođen sam kasnije, dakle ja sam sretno dijete – rekao je u svom stilu Milanović.

Na činjenicu da je cijena sa 160 milijuna skočila na 272 milijuna je ustvrdio da je to s obzirom na cijene kojima se barata za stadion u Maksimiru i razumna cijena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!