Hercegovac: Umjesto da u njoj treniraju učenici i sportaši, u nedovršenoj sportskoj dvorani skladišti se čips

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Školsko-sportska dvorana u Hercegovcu jedan je od onih projekata koji ponajbolje oslikava „uspješnost“ kojom se uporno hvali župan na odlasku Damir Bajs. Projekt je započet još 2009. godine i do danas nije dovršen. Ali to nije sve. S obzirom da je,  financirana kreditom u „švicarcima“, osim što nikada nije dovršena, dvorana je i višestruko preplaćena.

Učenici i sportaši iz Hercegovca i okolnih mjesta, već cijelo jedno desetljeće sa čežnjom gledaju na nedovršene zidove i pitaju se u čemu su se toliko zamjerili županu kada 12 godina ne želi dovršiti njihovu dvoranu.

Istina, od propadajuće dvorane posljednjih godina jedinu korist ima tamošnja Franckova čipsara koja je takvu nedovršenu koristi kao skladišni prostor. No u Hercegovcu nikome to nije utjeha jer jedino što žele je dovršenu i funkcionalnu sportsku dvoranu. Loptanje ili bilo koja druga sportska aktivnost zahvaljujući „uspješnom“ županu Bajsu nažalost i dalje je moguća jedino na betonu pokraj nedovršene dvorane baš kako su to u svojevrsnom performansu demonstrirali kandidat za župana Marko Marušić i općinski načelnik Boro Bašljan.

Nažalost, nedovršena sportska dvorana u Hercegovcu nije jedini nedovršeni i preplaćeni projekt. Cijena gradnje županijske bolnice povećana je 65% od prvotno planirane, a gradnja po metru kvadratnom iznosi 2.000 €, pa su kandidati za župana u prvom krugu Damiru Bajsu tvrdili da je cijena gradnje u Zagrebu niža od 2.000 € i pitali Damira Bajsa zašto nije poništio natječaj zbog previsoke cijene gradnje. Radi se o cijeni bolnice bez opreme. Kada i kojim novcem će se bolnica opremiti još nije poznato. Župan na odlasku tvrdi da ćemo dio opreme preseliti iz stare bolnice, pa se postavlja pitanje, ako je to što sada imamo dobro, zašto smo onda gradili novo. Propali, preplaćeni i nedovršeni projekti su nažalost svakodnevica Bjelovarsko-bilogorske županije dok njome upravlja Damir Bajs.

Kandidat za župana, Marko Marušić koji se uz Bajsa nalazi u drugom krugu izbora najavljuje promjenu takvog modela upravljanja.

 

(promo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!