Došli ste u Bjelovar ‘vratiti težaka’, no dati potporu samo jednom kandidatu stvarno je nedolično za predsjednika!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povjerenik Demokratskog HSS-a i kandidat za župana u prvom krugu izbora Ivan Beljan osvrnuo se na jučerašnji posjet predsjednika Zorana Milanovića Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku.

Predsjednik RH je predjednik svih građana ove države, nebitno jel se ljudi zvali Zoran, Ivan, Damir ili Marko. Damir se ne voli zvati Damir, ali ga podupire predsjednik Zoran. Valjda svi drugi kandidati nisu njegovi građani ako nisu priklonjeni njegovom političkom spektru.

Predsjedniče, u zadnje vrijeme sam se u dosta stvari slagao s Vama, no izgleda da ste odijelo promijenili, ali crvenu potkušulju ne! Narodu je preko glave podjele na ove i one, ne želite da se dijelimo na dobre i loše. Damir Vas je podržao u kandidaturi za predsjednika pa smo već bili u brizi da taj “balkanski običaj” vraćanje težaka ne odradite. Naravno da nam se gadi neki dan i dolazak premijera, no kao predsjednik stranke ima neke logike, kod Vašeg slučaja nikakve.

Od svih bedastoća izrečenih ispred bjelovarske bolnice voljeli bismo znati da li ste stigli na vrijeme do skupih WC-a u Zagrebu.

Iz Vašeg izlaganja moram izdvojiti:

– Dati potporu jednom kandidatu, a drugom ne, stvarno je nedolično predsjedniku države.

– Reći da Damir radi predano i ozbiljno svoj posao, a pritom izreći da je naša županija siromašna, krajnje je kontradirektno. Napomenimo da Damir županijom upravlja 20 godina.

– Izreći da Damir predano i ozbiljno ostvaruje financijske rezultate, to već boli većinu građana ove županije. Najzaduženija smo županija u državi sa preko 500 milijuna kn odnosno 5000 kn/stanovniku. Za informiranje i naslikavanje troši 2,5 milijuna kuna/godišnje više od Vas.

-Pričati o preskupim projektima u Zagrebu i time abolirati neponavljanje natječaja za bolnicu kojoj je m² gradnje duplo skuplji od skupe tržišne cijene. Jučer ste odglumili i građevinskog procjenitelja rekavši da je za bolnicu 30 milijuna eura dobra cijena, a 50 milijuna eura bi bilo puno.

– Tvrdite da ovu nadogradnju bolnice nismo gradili da bi bjelovarsku bolnicu morali zatvoriti. Molim Vas predsjedniče, objavite onda zatvaranje 80% bolnica u RH koje su u sličnom stanju kao i naša sada. Žao mi je što niste jučer shvatili da bolnica naša normalno radi.

– Drago mi je da ste rekli da je politička odluka zadužiti županiju mjesečnom ratom od 1 milijun kn. Ovu suludu odluku naredio je Damir samo da bi obmanio birače svojom “sposobnošću” i dalje ostao župan.

Do danas u igrici Zokija i Plankija navijao sam za Zokija. Moram priznati da od danas tu igricu ne budem pratio.

Predsjedniče Zorane, molim Vas prestanite vraćati po Hrvatskoj “političke težake”, ne zaboravite Vi ste predsjednik svih nas.

Gospodine Zorane, ovaj Vaš dolazak se zove politička korupcija “majke mi”.

Za moj poklon predsjedniku šaljem Vam fotografiju iz moje, kako Vi kažete, siromašne županije.

Predsjedniče, ako ste za kavu, javite se kad uhvatite vremena!

Pozdrav!

Ivan Beljan


PODIJELI S PRIJATELJIMA!