DP prvo žestoko kritizirao HSS pa pobjegli pod njihove skute, HSLS u drugi krug bez političke trgovine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Nakon što je nedavno na županijskoj razini predstavljena koalicija Damira Bajsa u kojoj je spojio nespojivo – SDP i DP – suradnja ‘lijevih’ i ‘desnih’ poput požara se širi županijom. Potvrđuje to i situacija u Velikom Trojstvu, gdje su HSS, DBNL i Domovinski pokret, doduše bez SDP-a koji se ondje nije ni pojavio na izborima, uspjeli formirati većinu u Općinskom vijeću. K tome, dojučerašnji kandidat Domovinskog pokreta za načelnika te općine, Tomislav Bedeković, u drugom je krugu javno dao podršku HSS-ovom kandidatu Ivanu Kovačiću kojega u borbi za novi mandat pokušava omesti HSLS-ov Marko Kutanjac. Bedeković, koji je kao kandidat za načelnika uoči prvog kruga izbora žestoko kritizirao Kovačića, zamjerao mu loše upravljanje općinom, netransparentnost i drugo, danas o dugogodišnjem načelniku govori puno pomirljivije.

-Sjeli smo s gospodinom Kovačićem i kolegama iz HSS-a za stol i otvoreno o svemu porazgovarali. Pristali su u svoj program uvrstiti gotovo sve točke iz izbornog programa Domovinskog pokreta, koji je zaista bio dobar i konkretan. A to je nama glavni cilj, da se program koji smo ponudili biračima i provede – kaže Bedeković koji nam je potvrdio kako su se koaliciji od tri HSS-ova i jednog DP-ovog vijećnika priključila i tri Bajsova, što znači da su u manjini ostali HSLS, koji je pojedinačno osvojio najviše, čak pet mandata, te HDZ s jednim mandatom. Drugim riječima, upravo je Domovinski pokret odnio prevagu u korist HSS i HSLS-a, a kao dodatni pečat suradnji Bedeković je izrazio i potporu kandidatu za župana u drugom krugu Damiru Bajsu kojeg je, podsjetimo, njegova županijska šefica Dubravka Dragašević prvo podržala, da bi naknadno tu podršku demantirali iz stranačke središnjice.

U drugom velikotrojšćanskom taboru kažu kako nisu iznenađeni što je Tomislav Bedeković, koji je uoči drugog kruga glasno pozivao na promjene, sada promijenio ploču, s obzirom da je sličnih ‘izleta’ imao i ranije. Naime, aktualni šef općinskog DP ranije je bio u SDP-u, a nakon toga i u Demokratima. Marko Kutanjac, HSLS-ov kandidat za načelnika i nositelj liste za Općinsko vijeće kaže kako se čuo s njim nakon prvog kruga izbora, no tada se Bedeković već dogovorio o suradnji sa HSS-om i DBNL.

-Načuo sam nešto o tim uvjetima suradnje, no ne želim to komentirati, kazat ću samo kako se HSLS ne želi spuštati na tu razinu. Ako i ne budemo imali većinu u Općinskom vijeću, bit ćemo konstruktivna oporba. Ni pod kojem uvjetima nećemo pristati na političku trgovinu – kaže Kutanjac, dodajući kako drugi krug izbora za načelnika čeka s puno optimizma jer mu informacije s terena idu u korist.

-Prvi dio kampanje smo odradili uglavnom preko društvenih mreža, dok smo sada puno na terenu, s ljudima, i većina njih se izjasnila za promjene. Mislim da smo odradili dobar posao, no bit će napeto do samog kraja – kaže Kutanjac koji u drugom krugu ima podršku nezavisnog kandidata iz prvog kruga Kristijana Malije, ali HDZ-a. Potvrđeno je to i na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj na Kamenitovcu gdje su Kutanjcu u drugom krugu sreću poželjeli član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković i kandidat za župana Marko Marušić (HDZ-HSLS-DHSS).

Danas je pak podršku aktualnom načelniku Ivanu Kovačiću (HSS) u lovu na novi mandat u Veliko Trojstvo stigao dati kandidat za župana Damir Bajs. Sa skupa su poručili kako u pobjedu – ne sumnjaju.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!