Hoće li Šandrovčani u nedjelju izabrati mladost ili iskustvo?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Nakon što su u prvom krugu lokalnih izbora za mjesto općinskog načelnika Šandrovca otpala dva kandidata, HSLS-ov Tomislav Fleković te Nikola Radonić (Damir Bajs NL), šanse u drugom krugu imaju HDZ-ov Dario Halauš te aktualni načelnik Josip Dekalić (DHSS), koji tu dužnost obnaša posljednje 24 godine. Halauš tvrdi da je kampanja protekla u najboljem redu i bez prozivki.

– Radili smo na suradnji s kandidatima koji nisu prošli prvi krug, na njihovoj podršci nama. Usuglašavali smo teme i programe kako bi poslije izbora, ako prođe sve u najboljem redu, zajedno radili na boljitku i poboljšanju života u općini Šandrovac – kaže. Halauš je podršku dobio od HSLS-ovog kandidata, Flekovića s kojim je potpisao sporazum.

– Sada smo zajedno u kampanji i radimo na pobjedi u drugom krugu. Njegova podrška znači mi puno, osobito zato što je on kandidat koji je dobio najviše glasova u mjestu Šandrovac, ali i zato što imamo slične programe i ideje pa nam je puno lakše komunicirati i usuglašavati ideje – otkriva Halauš.

Dekalić, s druge strane, nije dobio podršku nekog od protukandidata koji su ispali u prvom krugu. On je iskoristio predizborno vrijeme da mještane letcima podsjeti na sve što su napravili u ovom razdoblju te da pred njih iznese planove za naredni period.

– Ono što sam planirao, to sam i napravio, pa čak i više od toga. Teško je predvidjeti unaprijed što će biti, zato sam ja oprezan u obećanjima i obećam samo ono što se može napraviti – navodi te dodaje da od samih obećanja nema ništa. Dekalić se nije planirao kandidirati za novi mandat, no želi dovršiti projekt kanalizacije za koji je dobivena građevinska dozvola. Riječ je o višemilijunskom projektu.

– To ne može baš svatko realizirati. Ja ne podcjenjujem svoje protukandidate, ali tu morate poznavati materiju. Meni to nakon 24 godine te uvođenja plina i vode u sva naselja nije strano – kaže. Osim kanalizacije, u narednim godinama napravio bi i pročistač, reciklažno dvorište i malu klaonicu.

Rekordna izlaznost birača od 66,08 posto u prvom krugu sve je pozitivno iznenadila, no dok Halauš očekuje da će izlaznost biti barem ista i u drugom krugu, Dekalić vjeruje da će ona biti manja. Ipak, smatra da bi svi trebali glasovati kako bi se vidjela prava volja naroda. Halauš samouvjereno odlazi u drugi krug.

– Mislim da je vrijeme za mlade, obrazovane ljude, za nove ideje, drugačije svjetonazore, informatički pismenije ljude koji će pratiti današnje trendove, globalizaciju i sve ostalo i samim time stvarati bolje uvjete za život u općini Šandrovac. Nas je sad dosta mladih, slika same općine Šandrovac se na ovim izborima drastično promijenila, tako da ćemo raditi na boljitku i poboljšanju života u općini. Vjerujem u svoju pobjedu i u promjene – naglašava Halauš. I Dekalić vjeruje u svoju pobjedu.

– Oni svi samo govore mladi, mladi, mladi, a da smo mi stari već za otpis. Nije to baš tako. Svaka čast mladima, ali ipak treba i malo iskustva – ističe.

Slobodno možemo reći da su pred općinom Šandrovac dosad najneizvjesniji izbori, no prije službenih rezultata na sam Dan općine (31. svibnja) teško je reći kome će mještani pokloniti svoje povjerenje, odnosno koja će strana prevagnuti – mladost ili iskustvo.

Zanimljiva je i situacija u Općinskom vijeću u kojem su HDZ i HSLS već formirali većinu s ukupno pet mandata. DHSS ima dva, jednako kao i DBNL.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!