Park prirode Papuk ove godine posjetila gotovo 21 tisuća posjetitelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Samo u prvih pet mjeseci ove godine Park prirode Papuk posjetilo je 20 939 posjetitelja ili nešto 38.23 posto više u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine. Krajem ljeta očekuje se otvorenje Geo info centra u Voćinu – najvećeg multimedijalnog centra u regiji vrijednog više od 40 milijuna kuna. Postojeća Kuća Panonskog mora tjedno okuplja nekoliko stotina posjetitelja dok je adrenalinski park Duboka zbog velike potražnje nužno rezervirati nekolika dana unaprijed.

Da je iz svake situacije moguće izvući i nešto dobro dokazuje i korona kriza koja je, nadamo se, iza nas. Ljudi su se mahom okrenuli zdravijem načinu života, a to podrazumijeva i vraćanje prirodi značaj koji zaslužuje. Ograničene mogućnosti kretanja rezultirale su i prepoznavanjem lokalnih destinacija koje su često bile nepravedno zapostavljene – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

S pravom možemo reći da su priroda i sadržaj ono što posjetitelje neprestano privlači na Papuk, doživljaj je ono zbog čega mu se uvijek iznova vraćaju, a brojke su ono što Park prirode Papuk etablira u najtraženiju slavonsku turističku destinaciju kroz sva godišnja doba, poručili su iz Parka prirode.

Foto: Park prirode Papuk


PODIJELI S PRIJATELJIMA!