Domovince nitko ne zove, a kako će oni glasovati u Županijskoj skupštini?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon lokalnih izbora, posebno drugoga kruga, od Domovinskog pokreta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ni „a“. Istina, dva vijećnika u Županijskoj skupštini nisu neki miraz za brak, ali čini se da je veći problem koji se vuče iz nedavne prošlosti: u sklapanju čudne poljoprivredno-sajamske koalicije pod pokroviteljstvom Damira Bajsa netom nakon prvog kruga izbora.

Nitko iz pobjedničke koalicije nije zvao „domovince“, nudio pregovore, jer je stav HDZ-a kako većinu trebaju formirati stranke koje su bile u predizbornoj koaliciji prije drugog kruga. Tu DP-a nije bilo, svojim su glasačima poručili da glasuju po savjesti iako je nad glavama svima lebdjela ta famozna nikad konzumirana „crveno-crna koalicija“ iz Gudovca.

Nedostatak ljubavi između Plenkovića i Škore vidljiv je iz aviona pa je tako i suradnja između te dvije inače programski i svjetonazorski slične demokršćanske stranke, teško moguća. Današnji sastanak Predsjedništva DP-a vjerojatno neće donijeti ništa novog u odnosu prema HDZ-u pa tako i DP u BBŽ ostaje visjeti između Bajsove oporbe i Marušićeve većine.

Službeni stav znat ćemo vrlo skoro. Nakon svega, Domovinskom pokretu ostaje širiti se županijom, osnivati ogranke i pripremati se za predstojeće izbore. Iako nisu dio vladajuće većine, u Skupštini najavljuju principijelnu politiku potpore svim projektima koje smatraju dobrima bez obzira s koje strane dolazili. Neće biti puka „oporba koja je uvijek protiv“ samo zato jer to predlažu vladajući.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!