Vrata županije će biti otvorena poduzetnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Pandemija je težak udarac zadala sektoru prijevoza, pa tako i najvećoj autobusnoj tvrtki Čazmatransu. Koronu su preživjeli zbog potpore za zaposlenike zahvaljujući kojoj su sačuvali svih 1200 radnih mjesta, ali i nisu bili prisiljeni rezati plaće, kaže direktor Damir Pavlović. Popuštanje mjera veseli iako im je kao prijevozniku koji vozi školarce ljeto uvijek teže razdoblje. Uz to je još uvijek otvoreno pitanje javne usluge.

-Zadnjih godinu i pol se borimo da dobijemo tu javnu uslugu koju imaju sve europske države i očekujemo iz dana u dan, da nam se pomogne i da nam se prijevoz tih neprofitabilnih linija na kojima stvaramo gubitke pokrije – kaže Pavlović.

Svoje probleme i planove u Čazmatransu su prezentirali županu Marku Marušiću koji je posjetio tvrtku, čestitao im na tome što su uspjeli sačuvati radna mjesta, ali i obećao pomoć jer će, rekao je, vrata županije biti otvorena poduzetnicima.

Foto: BBŽ

-Formirat će se gospodarsko vijeće koje će okupiti gospodarstvenike s područja županije jer želim čuti njihove prijedloge, ideje i kritike kako bi mogli pomoći i velikim poduzetnicima, ali i onima koji zapošljavaju jednog ili dva čovjeka – najavio je Marušić.

Za obilaska Čazmatransa je osim obećane pomoći prijevozniku dogovorena i pomoć prijevoznika županiji.

-Čazmatrans će sponzorirati jedan minibus kojim će se cijepiti sugrađane tako da bi i oni iz ruralnijih područja mogli biti cijepljeni, a da ne moraju odlaziti u veće gradove – rekao je bjelovarsko-bilogorski župan.

U pratnji župana Marušića je bio gradonačelnik Dinko Pirak koji je pozdravio što je u radnom posjetu samom Gradu župan bio nakon desetak godina jer je, rekao je, bitna sinergija grada i županije. Čazma je ranijih godina uporno tražila upravljačka prava nad Osnovnom školom. Hoće li se to sada i riješiti?

-Mi ćemo sjesti za stol, uvijek smo za dobre ideje, ali to ćemo ostaviti za jednu drugu priliku kada sagledamo sve činjenice, ali sigurno će biti dobra suradnja – rekao je Marušić.

Dobroj suradnji se nada i Pirak.

-Naši sugrađani su s više od tisuću potpisa peticijom tražili da se osnivačka prava prenesu na Čazmu, ali nažalost taj naš problem nikada nije došao na dnevni red niti se o njemu razgovaralo – rekao je Pirak i dodao kako vjeruje da će u buduće to sve biti drugačije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!