Župan i načelnik otvorili most u Siraču

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Novi Bjelovarsko-bilogorski župan, Marko Marušić bio je u posjetu općini Sirač, gdje se susreo s novoizabranim načelnikom, Igorom Supanom. Supan je tom prilikom naglasio kako mu je velika čast što je Marušić tako brzo nakon preuzimanja vlasti stigao u Sirač, čime je potvrdio da će suradnja općine i županije biti jako dobra. U posjetu su obišli obnovljeni most za koji je novac osigurala Županijska uprava za ceste. Načelnik Supan otkrio je vrijednost investicije.

– Vrijednost radova je oko 1,9 milijuna kuna s PDV-om, a radovi su trajali otprilike četiri mjeseca. Prije je preko mosta moglo prelaziti samo jedno po jedno vozilo, a sada ima dva traka da se vozila bez problema mogu susretati na mostu. Uređeni su i okolni prilazi i ceste. Ovo je jedan od preduvjeta za daljnje asfaltiranje Tomislavove ulice, gdje nam je ostao još županijski dio ceste za asfaltiranje. Paralelno je rađen i dio plinskih i telefonskih instalacija te voda i kanalizacija, kako se nakon jednom završenog asfaltiranja ceste i mosta više ne bi moralo kopati još dugo vremena – pojasnio je Supan. Župan Marušić nije krio zadovoljstvo.

– Ova naša suradnja kao mlade i svježe ekipe se nastavlja i to je svakako jedan od preduvjeta za razvoj općine Sirač. Iznos je u cijelosti financiran od Županijske uprave za ceste, rokovi nisu bili probijeni, sve je napravljeno u skladu s propisima i s vremenskim normama. Upoznat sam s dosadašnjim problemima gdje autobusi i kamioni nisu mogli proći jedan pokraj drugoga čime je bila ugrožena sigurnost naše djece, a to je svakako ono o čemu trebamo najviše brinuti. Drago mi je da je ovo i prošireno i reprezentativno izdanje kojega se ni grad ne bi posramio – naglasio je te dodao da se nada i budućoj suradnji u korist čitave općine Sirač. Na pitanje o održavanju sajma rekao je da se on sada neće održati zbog kratkog vremenskog roka u kojem bi trebao biti organiziran te zbog epidemioloških razloga, no nada se da će onaj jesenski biti u opsegu u kojem je bio nekoć.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!