Za vikend na prometnicama čak devet prometnih nesreća!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom minulog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Policijski službenici su proteklog vikenda utvrdili 169 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:

– 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,32 g/kg utvrđena kod 27-godišnjeg vozača u Hercegovcu
– 107 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 134 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
– 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 32 ostala prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama PU BB dogodilo se devet prometnih nesreća od kojih je šest bilo s materijalnom štetom, dok su tri prometne nesreća bile s ozlijeđenim osobama.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!