HDZ-u i partnerima glas koji nedostaje dolazi s liste Damira Bajsa?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Točno u podne u Daruvaru počinje konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća u kojem najveći broj vijećnika, njih sedmero, ima koalicija HDZ-HSU-HDS. Iako im jedan glas nedostaje za natpolovičnu većinu, a ni s kim nisu potpisali formalnu koaliciju, HDZ i partneri vjeruju kako će formiranje Vijeća proći bez većih problema.

-Pozvao sam predstavnike svih stranaka da podrže novi sastav Vijeća, uključujući i našeg kandidata za predsjednika Vijeća Ivora Kovačka. Ne vidim razlog zbog kojeg Vijeće danas ne bi bilo formirano – kazao nam je u telefonskom razgovoru daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček. Pritom, dodaje, prije svega računa na podršku troje vijećnika s liste Vladimira Bileka, inače svog zamjenika iz redova češke nacionalne manjine, s čijim je predstavnicima u Vijeću HDZ surađivao i u prošlom mandatu. Upravo bi Bilekova lista trebala dati zamjenika predsjednika Gradskog vijeća. Riječ je o Saši Coufalu, koji će u Vijeću mijenjati dožupanicu Tanju Novotni Golubić.

Da su i ostali vijećnici spremni prihvatiti poziv daruvarskog gradonačelnika na konstruktivnu suradnju u Vijeću, potvrđuje i stav Ines Marijanović, jedna od dvije izabrane vijećnice s liste koalicije predvođene strankom Damir Bajs Nezavisna lista.

-Ja sam ušla u politiku jer zaista želim voditi aktivnu politiku i zalagati se za to da ovaj grad ide prema naprijed. Sve što ide u tom smjeru, ja ću podržati – kaže Marijanović.

Kandidata za predsjednika Gradskog vijeća kojeg predlažu HDZ i partneri najvjerojatnije će podržati i SDP, koji u vijeću ima troje predstavnika. Potvrdio nam je to prvi čovjek te stranke u Daruvaru Igor Jareš. No, SDP ima vlastitu kandidatkinju za potpredsjednicu Vijeća. Riječ je o Danijeli Štefan, koja je na minulim izborima bila i kandidatkinja za zamjenicu potencijalnom gradonačelniku Jarešu.

Daruvarski vijećnici složni su oko stava kako je današnja sjednica samo formalnost, a da ih pravi izazov čeka za dva tjedna. Tada ih, naime, čeka prva radna sjednica na kojoj ih, među ostalim, očekuje i rebalans gradskog proračuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!