Prisegnulo 37 vijećnika, za predsjednicu izabrana Ivana Jurković Piščević

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U demokratičnom tonu, bez rasprave, a kamoli trzavica je prisegnuo novi saziv Županijske skupštine koju će, barem dok se ne odrade dopunski izbori za srpsku nacionalnu manjinu, činiti 37 vijećnika. Na čelu je Ivana Jurković Piščević, nezavisna vijećnica s liste HSLS-a, potpredsjednik iz redova vladajućih je DHSS-ov Ivan Beljan, a iz oporbenih redova Mario Preskočil s Damir Bajs Nezavisne liste. I dok je Beljan dobio jednoglasnu podršku, i za Preskočila i za Jurković Piščević je protiv bila Glasova Ines Šarić, a svi ostali su bili za. Osobno, kaže, nema ništa protiv nove predsjednice Županijske skupštine, ali joj je podršku odbila zbog šefa liberala Hrebaka.

-Nije mi se svidio nastup Daria Hrebaka kao predsjednika HSLS-a kada je svoje sadašnje partnere blatio po medijima, ulazio u njihove stranačke strukture i raspravljao o tome kako će oni što odlučiti – objašnjava razlog odbijenice Šarić.

Uz to, objašnjava Šarić, HSLS ni nije osvojio najviše glasova, pa legitimitet za predsjednika ima HDZ, a ne oni. Mario Preskočil s druge strane kao bivši predsjednik Skupštine u dvije godine nije, kaže Šarić, imao maestralnu izvedbu već je smanjio pravo glasa vijećnika. I dok je Glasova zastupnica s Ivanom Beljanom protekle četiri godine imala buran odnos u skupštinskim klupama, on je ipak dobio njen glas.

-Stvari koje on govori i način na koji se ponaša je ispravan i smatram da ima legitimno pravo na mjesto potpredsjednika Skupštine – ističe Šarić.

S njim će i dalje, sigurna je, imati buran odnos. Župan Marko Marušić je s govornice poručio da se nada konstruktivnoj suradnji, ali i istaknuo kako se sjednice Skupštine od sada prenose uživo.

-Mislim da naši građani imaju pravo vidjeti koje su točke dnevnog rada, o čemu se raspravlja i tko kako odlučuje o našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – poručio je Marušić.

Spomenimo i da su umjesto Marka Marušića, Marije Jungić, Daria Hrebaka, Igora Brajdića, Dalibora Jurine i Ivane Sabljak Murlin u skupštinske klupe zasjeli Drago Hodak, Ivan Marković, Slavko Došen, Goran Romek, Marijan Sabolović i Slaven Đurđević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!