Pakrac dodijelio 209 tisuća kuna svojim poljoprivrednicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević prilikom potpisivanja ugovora s korisnicima Programa potpora u poljoprivredi na području Grada istaknula je kako su od ove godine uveli taj novi program potpore. On je zamišljen kako bi olakšao OPG-ovima koji se bave poljoprivrednom djelatnošću, odnosno cilj mu je razvoj poljoprivrede i unapređenje ruralnog prostora te poticanje osnivanja novih i jačanje postojećih poljoprivrednih gospodarstava. Korisnici su se mogli prijaviti za deset mjera.

FOTO: Grad Pakrac

Premda nije riječ o velikim iznosima, gradonačelnica je naglasila da je zadovoljna odazivom. Naime, u nešto više od dva mjeseca od Javnog poziva za 20 korisnika raspoređeno je 209 tisuća kuna. Na potpisivanje ugovora došlo je njih četvero, među kojima i Matija Brinjak, vlasnik OPG-a koji se bavi proizvodnjom jagoda, a na čiju je inicijativu Grad i pokrenuo ovaj program.

FOTO: Grad Pakrac

Gradonačelnica je obećala da će Grad nastaviti pomagati malim poljoprivrednicima s mjerama koje su se pokazale dobrima i za koje postoji interes. Zahtjevi se primaju i dalje, a po potrebi će se ponovno tražiti suglasnost Ministarstva poljoprivrede koji odobrava te programe. Dodatni novac pribavit će se rebalansom gradskog proračuna, rekla je.

Ukupna vrijednost potpora iznosi 208.571,44 kuna. Najviše korisnika prijavilo se za mjeru 1 (Nabava mehanizacije i strojeva), mjeru 9 (Ekološka proizvodnja), mjeru 6 (Prihrana pčelinjih zajednica), mjeru 3 (Nabava opreme i materijala za proizvodnju) te jedna prijava za mjeru 2 (Izgradnja/rekonstrukcija plastenika i staklenika).


PODIJELI S PRIJATELJIMA!