Najstariji aktivni nogometaš u Hrvatskoj u klubu koji četiri godine nije osvojio ni bod savjetuje Dalića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KAPELA – Ivan Bandur osnivač je i predsjednik kluba NK Hajduk Lipovo Brdo. Klub je osnovan 1969. godine, a do danas bilježe i jedan svjetski rekord – naime, u četiri godine nisu uspjeli prikupiti ni jedan bod. Ipak, Bandur ponosno ističe da su odigrali sve utakmice bez prekida, a tako planiraju nastaviti i dalje. Ipak, valja reći da su u ovoj polusezoni prikupili već deset bodova. Klub često muku muči s nedostatkom igrača, a Bandur igra samo kad je to potrebno kako bi pomogao svom klubu.

-Ja jesam registriran i imam liječnički pregled, ali igram samo kad nema dovoljno igrača. Ja ne igram da bih se naigrao, nego odem na ono mjesto gdje me trebaju čuvati dvojica kako bih dvojici mojih suigrača otvorio slobodan prostor – govori te ističe kako je to njegovoj ekipi velika pomoć, premda ne može igrati kao 20-godišnjaci. Smije se kako mu je liječnica rekla da može igrati sve, no pitanje je do kad. Ipak, Bandur ima svoju taktiku.

-Obično sam cijelu utakmicu unutra, no većinom stojim ili malo trčkaram gore-dolje po terenu, recimo uz out liniju. Drugi igrači ne znaju kakav sam ja igrač pa me čuvaju da im ne pobjegnem prema golu – otkriva. Ponosan je i na svoj gol na prošlogodišnjem kupu.

-Gubili smo 8:0 i sudac je dosudio penal za nas. Ja sam ga odlučio izvesti jer ne znam hoće li biti prilike za još koji. I zabio sam – naglašava, ali dodaje da se na taj potez odlučio samo zato što rezultat nije bio tijesan, u suprotnom bi prepustio loptu nekom drugom.

-Ja mogu to ponovno napraviti samo ako je rezultat ‘pravi’, ako promašim da on ne odlučuje o konačnom rezultatu utakmice – navodi Bandur. Premda klub često nema dovoljan broj igrača, trenutno je stanje dobro. Premda uskoro odlazi jedan od boljih igrača, Bandur ima dogovor s još nekoliko njih koji bi trebali doći. Vjeruje kako sad imaju kvalitetu bar za sredinu tablice, no nisu bili nezadovoljni čak ni kad su gubili.

-Dobro smo se osjećali i bez ijednog boda, nije bilo ni tuge ni žalosti, ništa. Važno je bilo preživjeti – ističe. Njegova ljubav prema nogometu traje još od osnovne škole. U njegovom NK Hajduk Lipovo Brdo igraju, kaže, igrači koji su već u godinama. Korona im nije pomrsila planove jer rijetko treniraju.

-Nismo imali nijedan slučaj korone. Nemamo mi baš puno treninga kad imamo igrače koji prođu 60 do 80 kilometara da bi odigrali utakmicu, onda im je to trening. Živi se, radi se, da ima više razumijevanja općine bilo bi još bolje – naglašava, dodajući kako svojim igračima ne može platiti putne troškove. Čini se, dakle, da se u Lipovom Brdu trenira isključivo iz same ljubavi prema sportu. Bandur priča kako nije teško formirati ekipu kada postoje kvalitetni igrači, no on želi svima omogućiti da igraju, ma kakav kadar igrača bili. Pitali smo ga i za odnos s mlađim igračima.

-Razgovaramo dosta, ja im kažem da moraju biti strpljivi i neka igraju koliko mogu. Nitko im neće zamjeriti ako izgubimo utakmicu, ali važno je da se zalažu i daju svoj maksimum. Mi smo izgubili 70 utakmica zaredom i nitko zbog toga nije otišao iz kluba, čak ih je došlo nekoliko novih – kaže. Sad je ekipa bolja, no strepi hoće li novi igrači biti toliko dobri kao ovi koji uskoro odlaze. Osim toga, nada se većoj pomoći općine kako ne bi morao odlaziti u minus na mirovini.

Uoči odlučujuće utakmice Hrvatske reprezentacije sa Škotima prognozira našu pobjedu od 3:0. Tko može više pomoći Daliću od Bandura koji zna kako je to igrati i gubiti. Pravila koja za njegovu momčad univerzalna su i vrijede i za Vatrene: dati sve od sebe pa onda rezultat nije presudan!

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!