Predstavljen sjajan projekt za obitelji s djecom – “Staze mitoloških bića Bilogore”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Staze mitološka bića Bilogore – ne, ne radi se o bajci prije spavanja već o pravom pravcatom projektu koji je danas predstavljen na izletištu “Na malenom brijegu” OPG-a Vladimir Vlajinić. Idejni začetnik Mladen Medak Gaga kaže da je do same ideje došlo još prije sedam, osam godina kada je, radeći u turističkoj zajednici, osmislio priču sa skrivenim blagom “Veda” – divova, čudesnih bića bilogorske mitologije.


– Iako je u početku oko te priče bilo skeptičnosti, vrijeme je pokazalo da rezultata ima. Vladimir je pričom o “Vedama” bio zadovoljan pa smo odlučili suradnju obnoviti i tako proširiti samu priču. Tako smo se odlučili postaviti stazu mitoloških bića Bilogore s obzirom na to da na izletištu imaju prekrasan, velik i zanimljiv okoliš. Od dvadesetak bića koje poznaje mitologija Bilogore, u prvoj fazi odlučili smo se za njih šest – navodi Medak.

Na stazi se tako nalazi šest punktova koji su, kaže Medak, napravljeni romantično i avanturističko što će posebno veseliti djecu. – Za djecu će redovito biti organizirani sadržaji poput predstava gdje smo napravili “štagalj teatar” u kojem će se izvoditi predstave također vezane za mitološka bića. Tu su za djecu i slikovnice, posteri, majice. Htjeli smo da to bude jedna zaokružena priča za koju svejedno ima mjesta za nadograđivanje – kaže Medak.

Ciljana skupina su stoga obitelji s djecom, što predškolci što manja uzrast. – Želimo da obitelji s djecom dođu i provedu jedan prekrasan dan koji je sadržajan, edukativan i zabavan. Cilj je da zaborave na tablete, računala i ostalu tehnologiju – kaže.

U sadržaju se planira i pikulanje, ali i projekt “Piknik košarica”. Nova je to priča OPG-a “Na malenom brijegu” putem koje će ljudi na izletištu uskoro online moći naručiti što žele jesti. Sve u svemu, zaključuje Medak, obiteljski je to posao i gospodarstvo te turistička ponuda. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!