U covid autobusu danas su se cijepili stanovnici triju općina, evo tko je sutra na redu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Covid autobus popularnog naziva Cjepko danas je krenuo u obilazak ukupno 18 općina Bjelovarsko-bilogorske županije. Prva stanica na tom putovanju bilo je mjesto Gornji Križ u Zrinskom Topolovcu gdje je bilo mnogo zainteresiranih. Jedna od njih bila je i gospođa Marija Šušenj koja je ovu inicijativu ocijenila odličnom.

-Nisam prije nigdje bila pozvana, nisam znala kamo bih pa mi je ovo bila idealna prilika da se cijepim. Za covid autobus sam saznala tako što nam je načelnica poslala obavijest da se odazovemo ovoj akciji – istaknula je. Načelnica Zrinskog Topolovca Jasna Mikles Horvat iznimno je zadovoljna odazivom svojih mještana na cijepljenje.

-Imamo dosta starije populacije kojima dosad nije bilo omogućeno cijepljenje jer im je problem zbog prijevoza otići negdje drugdje, a u našoj općini nemamo liječnika, što im je još jedna otežavajuća okolnost. Pozdravljam ovu inicijativu Županije i Zavoda za javno zdravstvo koji su se sjetili i nas malih općina te ovime omogućili jednak pristup cjepivu svim stanovnicima – poručila je. Župan Marko Marušić naglasio je da trenutno nije odviše zadovoljan procijepljenošću.

FOTO: Facebook BBŽ

-38 posto stanovnika naše županije je primilo prvu dozu cjepiva, a 29 posto i drugu dozu. Mi nastavljamo s intenzivnom kampanjom cijepljenja, a osim redovnih punktova na kojima se moguće cijepiti odlučili smo da Cjepko, naš covid autobus dođe praktički do svakog kućnog praga. Namjeravamo obići svih 18 općina naše županije u kojima smo, u dogovoru s načelnicima, odabrali mjesta na kojima će se ljudi moći cijepiti. To su uglavnom domovi ili mljekare gdje se stanovnici okupljaju, želimo izaći u susret našim sugrađanima koji možda ne mogu otići do gradova pa smo mi odlučili doći do njih – naveo je. Dodao je kako moramo misliti prvenstveno na zdravlje svojih sugrađana, ali i na ekonomske aspekte. Još je jednom pozvao sve građane da se odazovu cijepljenju jer je to jedini put do normalnog načina života te zahvalio Zavodu za javno zdravstvo, Zavodu za hitnu medicinu i Domu zdravlja na suradnji te Čazmatransu što je ustupio covid autobus u ovu plemenitu svrhu. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Nina Renić otkrila je da će covid autobus u devet dana obići sve općine u županiji te podsjetila da je on samo jedan od načina dolaska do cjepiva. Najavila je i da će se u Zavodu uskoro moći cijepiti bez prethodne najave.

-Sutra i u srijedu građani se mogu cijepiti i u Školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru, u četvrtak u Sportskoj dvorani u Čazmi, a u petak ponovno u Bjelovaru. Najavila bih da s 5. srpnjem Zavod za javno zdravstvo otvara svoja vrata za cijepljenje bez najave i bez naručivanja. Ono će biti organizirano ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati. Naši sugrađani iz cijele županije, bez obzira na mjesto stanovanja, moći će doći u Službu za epidemiologiju i primiti svoje cjepivo. Važno je samo da odluče koje cjepivo žele. Ponedjeljkom će biti AstraZeneca, srijedom Pfizer, a petkom Moderna. I oni ispod 18 godina također mogu pristupiti cijepljenju, naravno uz pratnju roditelja – rekla je. Damir Pavlović, direktor Čazmatrans Prometa d.o.o. zadovoljan je ovom akcijom.

-Mi smo kao najveći prijevoznik u Hrvatskoj, čije je sjedište u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dali smo na raspolaganje ovo vozilo. Uvijek smo se spremni uključiti u humanitarne akcije. Bili smo i na području Virovitičko-podravske županije – kazao je. U Cjepku su se danas mogli cijepiti mještani Zrinskog Topolovca, Velikog Trojstva i Šandrovca, a sutra će, podsjetimo, obići općinu Kapela. Od 9 do 10 sati mještani će se moći cijepiti kod društvenog doma u Srednjim Mostima, od 10.30 do 11.30 kod doma u Kapeli, a od 12 do 13 sati kod doma u Kobasičarima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!