Najuspješniji učenici u KKŽ dobili zaslužene nagrade i priznanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica jučer je održan prijem župana Darka Korena  za najuspješnije učenike i mentore koji su sudjelovali i osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021. Uz župana, svečanom prijemu za predstavnike najuspješnijih sudionika državnih natjecanja su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Pročelnica Mušlek uvodno je kazala kako su u posljednje dvije školske godine zbog epidemiološke situacije učenička natjecanja provođena u specifičnim uvjetima, no bez obzira na dvije izazovne godine, učenici Koprivničko-križevačke županije bili su izuzetno uspješni na državnoj razini natjecanja.

Županija je nagradila ukupno 15 učenika koji su osvojili prva mjesta, 14 učenika koji su osvojili druga mjesta te 16 učenika koji su osvojili treća mjesta u pojedinačnoj konkurenciji te 45 mentora i jednu ekipu koja je osvojila prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, kazala je pročelnica, za što je iz županijskog  proračuna izdvojeno 102 tisuće kuna.

Prije svečane dodjele nagrada, prigodnim riječima prisutnima se obratio župan Koren koji je učenicima, mentorima i ravnateljima čestitao na velikim uspjesima koje su postigli na natjecanjima kazavši kako Županija nagradama pokazuje koliko je važna izvrsnost koju potencira, a za koju su zaslužni upravo učenici sa svojim sjajnim uspjesima.

„Županija je razina upravljanja sustavom koja jednu od temeljnih zadaću ima u obrazovanju, drago mi je da smo u našim susretima kroz godinu, na okupljanjima ravnatelja i učenika, svi zajedno, bez obzira na ingerencije nad školama i osnivačka prava koja imaju gradovi i Županija. U tijeku smo velikog investicijskog ciklusa u obrazovnom sektoru od preko 160 milijuna kuna. Gradimo pet školskih sportskih dvorana u suradnji s općinama, zatim dva centra kompetencija u Koprivnici i Đurđevcu, a pripremamo i novih 11 projekata vrijednih oko 130 milijuna kuna. To je ono što mi kao Županija možemo dati u stvaranju materijalnih uvjeta, no to sve ne bi imalo smisla da nema vas učenika koji postižete uspjehe te učitelja i ravnatelja koji kreirate naše društvo. Obrazovni djelatnici su arhitekti našeg društva, koji usmjeravaju naše učenike i pokazuju put. Hvala vam svima koji dajete doprinos obrazovanju naše županije“, naglasio je župan te još jednom čestitao svim nagrađenima.

 U ime svih prisutnih ravnatelja i kao domaćin obratio se ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić. „Čestitam vam na rezultatima i uspješnom završetku školske godine, postigli ste velike rezultate unatoč teškim uvjetima. Zahvaljujem županu i njegovom timu na podršci u radu svih osnovnih i srednjih škola bez obzira na osnivačka prava. Škole su spremne postizati jednako dobre rezultate i iduće godine, a kad bi sve institucije u državi radile kao prosvjetni djelatnici, uvjeren sam da država ne bi imala nikakvih problema. Još jednom čestitam na nagradama uz poruku učenicima – ne učite za svoje profesore i roditelje nego za sebe“, poručio je ravnatelj Robotić.

Nakon prigodnih govora, župan Koren i zamjenik Ljubić dodijelili su nagrade. Nagrade za školsku godinu 2019./2020.  raspoređene su:

–           Prvo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 6 učenika

–           Drugo mjesto za učenike  u pojedinačnoj konkurenciji –  4 učenika

–           Treće mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji –  5 učenika

–           Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji  – 1 ekipa

–           15 nagrađenih mentora

 

Nagrade za školsku godinu 2020./2021. raspoređene su:

–           Prvo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 9 učenika

–           Drugo mjesto za učenike  u pojedinačnoj konkurenciji –  10 učenika

–           Treće mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji –  11 učenika

–           30 nagrađenih mentora

 

Popis nagrađenih učenika možete pogledati OVDJE.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!