Svečano otvorena Poduzetnička zona 2 u Lipiku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Jučer je svečano održano otvorenje Poduzetničke zone 2 u Lipiku. Zonu je otvorio Josip Prhal, poznati lipički obrtnik koji u tom gradu radi kao frizer već punih 55 godina, a koji je u Lipik došao kao mladi šegrt u radnju svojeg brata, otvorio je obrt i osnovao obitelj.

Poduzetnička zona 2 napravljena je s ciljem poboljšanja dostupnosti poduzetničke poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima radi njihovog olakšanog rasta i razvoja samog grada Lipika. Lipički gradonačelnik Vinko Kasana u svojem je obraćanju istaknuo kako u svim projektima Grad mora sudjelovati s 10 do 15 posto, no to, smatra nije problem, jer Lipik ima jako poduzetništvo.

– Vrlo sam ponosan na ovaj projekt. Ostvarili smo ono što smo željeli i napravili smo jedan reprezentativni prostor u svrhu razvoja i stvaranja radnih mjesta – rekao je gradonačelnik naglasivši da su u ovoj zoni vrlo povoljni uvjeti za pokretanje poslovanja s time da Grad Lipik potencira da zaposlenici imaju pristojne plaće kako bi u konačnici ovdje mogli živjeti te biti sretni i zadovoljni. U tu svrhu Grad Lipik provodi i niz poticaja, od onih za stambeno zbrinjavanje mladih do onih za ulaganje u poduzetništvo, zaključio je Kasana. 

(FOTO: Compas.hr)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!