Cjepko na radost starijih obišao udaljena naselja općine Rovišće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Popularni Cjepko, autobus s liječničkim timom naoružanim najučinkovitijom zaštitom od opake covid pandemije proputovao je danas općinom Rovišće i u Predavcu, Kraljevcu, Podgorcu i Tuku cijepio 65 osoba. Riječ je o prvoj dozi Pfizera koju su primile 22 osobe u Predavcu, 7 u Podgorcu, 14 u Kraljevcu i 22 u Tuku, rekao nam je komunalni referent Ivan Kovačević.

Marija Tomašković, djelatnica projekta Zaželi u kojem obilazi starije i nemoćne kaže da se nakon cijepljenja osjeća dobro. – Cijepila sam se i zbog sebe i zbog drugih, mojih najmilijih. Danas se u Predavcu cijepila cijela moja obitelj i sretna sam što smo to mogli učiniti u našem mjestu jer nismo imali mogućnost ići u grad. Baki bi to bilo najteže i ovo joj je bila dobra prilika, kaže Marija.

Slavko Prišćan, načelnik Općine koji je “nadgledao” akciju u Predavcu, zadovoljan je odzivom jer, kako kaže, iako brojke nisu velike, dobrom organizacijom u središnjoj ambulanti u Rovišću od samog početka kampanje postignuta je zadovoljavajuća procijepljenost. – Također,, naselja naše Općine vrlo su blizu Bjelovaru i većina onih koji su se željeli cijepiti već su to učinili, kaže Prišćan.

U Kraljevcu se cijepilo 14 osoba

Podsjetimo, Nina Renić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije naglasila je kako je ovaj mobilni „servis“ organiziran u dogovoru sa svim načelnicima općina kako bi se izašlo u susret svim građanima. „Ljudi su zadovoljni ovom akcijom pogotovo oni koji nisu mobilni ili im je daleko ići na cijepljenje. Ovom mogućnošću više neće imati izgovora da nisu mogli biti cijepljeni. U njihovom je interesu da zaštite svoje zdravlje i zdravlje svojih mještana“, rekla je.

Od 5. srpnja Zavod za javno zdravstvo  otvara svoja vrata za cijepljenje bez najave i naručivanja. „Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati svi građani iz cijele županije, bez obzira na mjesto stanovanja, mogu doći u Službu za epidemiologiju primiti svoje cjepivo. Sve što moraju napraviti je ponijeti zdravstvenu iskaznicu i odlučiti se koje cjepivo žele – ponedjeljkom ćemo cijepiti Astra Zenecom, srijedom Pfizerom, a petkom Modernom“, najavila je Nina Renić.

Cijepljenje u Podgorcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!