Subotnja turistička šetnja i likovna kolonija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička „Šetnja s generacijom Z“ i „Likovna kolonija“ zanimljivi su sadržaji koji će Pakračanima i posjetiteljima ovoga grada biti ponuđeni u subotu 3. srpnja, u skopu manifestacije „Pakračko ljeto“.

Za učenike  Ekonomske i turističke škole Daruvar koji su na praksi u Turističkoj zajednici Grada Pakraca, osmišljen je zanimljiv projekt koji ima potencijal biti nastavak projekta „Budi turist u svome gradu“, javljaju iz TZ Pakrac, a budući da su i sami praktikanti konstatirali da neke stvari zaista nisu znali o svome gradu, „bacili“ su se u istraživanje.

– Važno je slušati  mlade na koji način doživljaju  svoju povijest i kulturnu baštinu, tako da oni jedni drugima jednoga dana, na njima zanimljiv način prezentiraju svoj grad – poručuje Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica Turističkog ureda Pakrac.

Dodaje i da je cilj ovog projekta upoznavanje mladih s bogatom kulturno-povijesnom baštinom Pakraca i njenim  specifičnostima, kako bi u budućnosti znali voljeti i prezentirati nasljeđe koje im je ostavljeno.

– Dugoročno, možda upravo netko izabere svoju profesiju vezanu za turizam ili kulturu – zaključuje Sabo Seleši.

Učenici su osmislili turistički obilazak koji starta u subotu u 18 sati ispred velikog sata na novouređenom gradskom trgu, a složili su i video materijal, te je u planu izrada njihove brošure pri kraju prakse. U projektu sudjeluju učenici Lucija Peternel, Maja Čalić, Marko Barać, Tea Major i Ana Maraković.

Prije turističkog obilaska, od 16 sati biti će organizirana likovna kolonija na kojoj će sudjelovati umjetnici koji će inspiraciju potražiti upravo u pakračkim motivima. Stoga iz TZ Pakrac pozivaju sve ljubitelje likovne umjetnosti, ali i ostale sugrađane da za vrijeme likovne kolonije daju podršku umjetnicima u stvaranju njihovih umjetničkih djela.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!