U čemu sve mogu uživati Čazmanci i njihovi gosti ovog ljeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Tijekom cijelog srpnja u Čazmi će se održavati zabavna manifestacija Ljeto u Čazmi, u sklopu koje će se obilježiti i Dan grada. Tijekom cijelog mjeseca svi će uzrasti moći uživati u bogatom programu, ističe direktorica Turističke zajednica Čazma, Martina Dončević koja je za početak otkrila glazbenike koji će svojim koncertima uveličati ovu manifestaciju.

– Ove godine ćemo imati tri koncerta. 23. srpnja nastupit će Vatra, 24. srpnja Halid Bešlić te 25. srpnja Begini. To je glazbeni program koji će se održati na glavnom trgu u središtu Čazme sukladno svim mjerama i preporukama epidemioloških službi – naglašava. Prošle godine manifestacija je otkazana zbog epidemiološke situacije, a sad je, kaže direktorica TZ Čazma, organizator koncerata dobio naputke o epidemiološkim mjerama kojih se mora pridržavati. Osim koncerata, u sklopu manifestacije otvorit će se i dvije izložbe.

– 5. srpnja u 17 sati u gradskoj knjižnici Slavka Kolara otvorit će se izložba Tragom bijelog jelena, to su originalne ilustracije Josipa Generalića. Izložbu se može posjetiti do 22. srpnja, a 23. srpnja u 19 sati bit će otvorenje izložbe Zdenke Pozajić, Grafike u ateljeu Antolčić – otkriva. Kao što smo već spomenuli, u sklopu manifestacije obilježit će se i Dan grada.

– 22. srpnja je Dan grada Čazme i blagdan svete Marije Magdalene. On se u gradu Čazmi obilježava održavanjem svete mise u našoj crkvi, odavanjem počasti i polaganjem vijenaca poginulim braniteljima s područja grada Čazme te svečanom sjednicom Gradskog vijeća – kaže. U Ljetu u Čazmi posebno bi mogli uživati oni najmlađi.

– Imamo dosta događanja za djecu. Počinjemo ove nedjelje, 4. srpnja s kinom na otvorenom, gdje ćemo prikazati animirani film Kralj lavova. 11. srpnja na našem novouređenom ribičkom kompleksu Vustje bit će organizirano magično poslijepodne za djecu. Riječ je o zabavnom programu za djecu s mađioničarem, predstavama, trikovima, dječjim igrama i plesovima. 17. srpnja održat će se treća obiteljska šatorijada. Prethodne dvije su se pokazale jako dobrom idejom i bio je dosta velik odaziv. Osim toga, 25. srpnja održat će se 8. dječji dani u galeriji Matešin u Bojani – navodi. Bit će organizirano i mnoštvo sportskih natjecanja u kojem će sudjelovati svi čazmanski klubovi i udruge.

– Održat će se turnir u odbojci na pijesku, turnir u stolnom tenisu, županijsko prvenstvo u daljinskom jahanju. Zanimljivi su i Kup grada Čazme koji organizira naše streljačko društvo, te Šaranski Natura Kup koji su organizirali naši ribiči. Natjecanje u gađanju letećih meta održat će se u lovačkom domu udruge Sokol u Gornjem Dragancu. Uključile su se sve naše udruge i svi naši sportski klubovi na čemu smo veoma zahvalni – ističe direktorica TZ Čazma te dodaje da se u sve manifestacije koje se održavaju na području grada Čazme nastoje uključiti lokalno stanovništvo. U nastavku pogledajte cijeli program Ljeto u Čazmi.

FOTO: Facebook Grad Čazma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!