Kreće obnova škole, gotovo milijun eura dolazi iz EU

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Blanka Klemić, ravnateljica Osnovne škole Rovišće, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića i načelnika općine Rovišće Slavka Prišćana,  potpisala je ugovor s izvođačem radova vezan uz energetsku obnovu Osnovne škole Rovišće i pripadajuće školsko-sportske dvorane te s tvrtkom zaduženom za nadzor.

Posao energetske obnove Osnovne škole Rovišće i školsko-sportske vrijedan 12,9 milijuna kuna dobila je tvrtka Polting d.o.o. iz Vrbovca. Tako će se između ostalog putem europskog projekta energetske obnove povećati toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, zaštita vanjskog zida, zaštita podova prema tlu, zamijeniti vanjska stolarija, ugraditi novi visokoučinkoviti sustav grijanja, zamijeniti unutarnja rasvjeta i drugi potrebni radovi. Znači će to novi standard obrazovanja za 350 učenika tamošnje Osnovne škole, ali i za zaposlenike. Projekt je radila tvrtka iz Daruvara.

Ravnateljica Klemić je rekla da će ušteda na potrošnji energije biti veća od 70 posto i da će sav novac koji će ostati školi biti potrošen za dizanje standarda obrazovanja te škole, inače poznate kao jedne od najboljih u Županiji.

Načelnik Prišćan i župan Marušić izuzetno su zadovoljni projektom obnove koja dolazi iz EU fondova jer im je ulaganje u školstvo bitno, gotovo milijun eura bespovratnog novca podići će standard te ugledne ustanove.

Ravnateljica Klemić nije krila zadovoljstvo što je projekt nakon gotovo pet godina napokon došao do trenutka potpisivanja. Kolege iz škole zamolila je da već sutra krenu s čišćenjem i pripremama za dugo očekivanu obnovu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!