Samo u jednom danu se cijepilo više od 400 Bjelovarčana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarčani su čini se ipak zainteresirani za cijepljenje, barem ono bez naručivanja. Jučerašnji dan otvorenih vrata Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru polučio je velik interes. Cijepljeno je 408 osoba pri čemu ih 90 došlo po drugu dozu cjepiva, a 318 se cijepilo prvi put. Takav odaziv veseli ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo Bjelovar, Ninu Renić.

-Ja sam jako zadovoljna, a vjerojatno je takav odaziv zato što se radi o Pfizeru. Vidjet ćemo u petak kakav će biti odaziv na Modernu – kaže Renić.

Pfizerovo cjepivo je prema službenim podacima stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije broj 1. Utrošeno je 42.655 doza tog cjepiva, 10.705 AstraZenece, 6238 Moderne, 452 Janssena dok se za 12 doza ne zna od kojeg su proizvođača. Dani otvorenih vrata se nastavljaju i dalje, a oni su u prvom redu namijenjeni onima koji se još nisu cijepili.

Ravnateljica županijskog ZJZ-a Nina Renić

-Naravno da bi se građani na Dane otvorenih vrata trebali odazvati za prvu dozu cijepljenja. Davat ćemo i druge doze, ali bilo bi lakše kada bi građani po drugu dozu dolazili tamo gdje je zakazana, primjerice u dvorane koje su i dalje u funkciji – napominje ravnateljica bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo.

Ipak, stajanje u redu za cjepivo je nešto što veseli iako u Zavodu nastoje gužve smanjiti.

-Drago mi je da ljudi dolaze, a mi ćemo učiniti sve da što ranije dobiju svoje cjepivo i da dugo ne čekaju. Žao mi je ako je netko na ovom suncu morao malo pričekati, ali jučer je bio fantastičan odaziv – ističe Renić.

Na red za cijepljenje se čekalo i u Daruvaru na Danu otvorenih vrata, a točne brojke za Daruvar i Garešnicu kao i za Cjepka će se znati krajem tjedna. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa do sada primilo 38 posto odraslih stanovnika, a potpuno je cijepljeno 31,4 posto odraslih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!