Otputovala prva grupa djece, nekima je ovo jedina mogućnost da vide more

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jutros nitko nije bio sretniji od djece s područja BBŽ. Jedna riječ – more – prouzročila je nesanicu i uzbuđenje visoke razine. Naime, već tradicionalno, Županija osigurava besplatno ljetovanje u Tkonu na otoku Pašmanu za učenike slabijeg imovinskog stanja. Danas je na put otišla prva skupina djece, točnije 31 učenik koji će na moru provesti sedam dana, od 14. do 21. srpnja. Druga skupina koju će činiti 37 učenika na isto mjesto ide od 21. do 28 srpnja. Jedna od uzbuđenih učenica je i 12-godišnja Mirta Fegeš iz Velikog Trojstva.

– Dugo sam se pripremala za put i jako mi puno znači odlazak na more. Veselim se kupanju, plivanju i svim ostalim aktivnostima. Do sada sam bila na moru, ali s razredom. Sada idem sama – kaže Mirta.

Mirta i Dubravka Fegeš

To što ide sama, i sretnom i nervoznom u isto vrijeme čini njezinu majku Dubravku.

– Možda sam više uzbuđena nego Mirta jer je neću vidjeti tjedan dana. Puno toga smo istraživali prije puta pa znam da će u Tkonu imati razne igre, kvizove, kupanje i da će im biti super. Vjerojatno joj se ne bi pružila prilika da na moru bude tako dugo, zahvaljujem se Županiji što je to omogućila – poručila je gospođa Fegeš.

Ovo je 23. godina kako Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Osnovnom školom Dežanovac organizira more za učenike s područja županije. Iako se radi o smještaju dežanovačke škole, u susret su izašli svim učenicima. Uz njih će tijekom cijelog putovanja biti i animatorice, a jedna od njih je Elena Petrušić iz OŠ Dežanovac.

Elena Petrušić

– Kao i svake godine, očekuje ih uživanje u moru i druženje, a oni koji ne znaju plivati naučit će. Poslijepodne imamo radionice i različite igre i aktivnosti. U svakom slučaju, očekuje ih puno zabave – rekla je Petrušić.

Za ovaj hvalevrijedan projekt BBŽ je iz džepa izdvojila 120 tisuća kuna. Djecu je ispred Županije ispratio župan Marko Marušić.

– Kao što sam i najavljivao, svaki dobar projekt će se nastaviti. Unatoč teškoj financijskoj situaciji u kojoj se nalazi naš županijski proračun, za djecu jednostavno mora biti novaca i tu nema nikakve dileme. Zadovoljstvo mi je i čast ispratiti djecu put Tkona na otoku Pašmanu. Nekima je ovo prvi odlazak na more, tako da me projekt iznimno veseli. Uvijek će im Županija biti potpora, ali ne samo njima već svoj našoj djeci. Moramo svi raditi i pronaći sredstva kako bi djeci omogućili što bolje i sretnije djetinjstvo – poručuje župan.

Sretno i uzbudljivo djetinjstvo svakako očekuje ukupno 68 učenika koji će ovo ljeto imati što prepričavati svojim roditeljima i prijateljima.

Čekanje na polazak

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!