Gimnazija spašena, sada su na redu stolari

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Garešnička gimnazija je spašena. Nakon što prethodne dvije godine zbog slabog interesa učenika nije bilo upisa u prvi razred opće gimnazije zbog čega joj je prijetilo gašenje, na ovom upisnom roku je upisano 19 učenika. Posebno veseli što ih je 17 iz garešničke osnovne škole što je i dokaz da su međususjedski odnosi te dvije škole poboljšani.

-U građevinskom smislu one dijele zid, a u stvarnosti moramo surađivati i graditi partnerske odnose, a ne zidove. Tu je suradnja prethodnih godina bila dosta loša, ali ravnatelj osnovne škole i ja smo se trudili to poboljšati i s tim aktivnostima ćemo i nastaviti – kaže ravnatelj Srednje škole “August Šenoa” Garešnica Robert Kelečić.

Foto: SŠ August Šenoa Garešnica

Povećanju interesa doprinijeli su i sastanci s roditeljima sada već bivših osmaša, ali i buđenje svijesti o tome što bi gašenje gimnazije značilo za Garešnicu. U pomoć se s jednokratnom novčanom pomoći stoga uključio i Grad.

-Potpora je u ukupnom iznosu od dvadeset tisuća kuna što odlazi za sufinanciranje kupnje udžbenika. Ostatak iznosa do pune cijene udžbeničkog kompleta koji iznosi oko tri tisuće kuna će škola financirati iz prenesenih primitaka i prihoda iz prijašnjih godina – navodi Kelečić.

Na ljetnom upisnom roku je interes i za ostale četverogodišnje programe bio dobar, ali najugodnije iznenađenje je trogodišnji program instalatera grijanja i klimatizacije za koji će škola tražiti povećanje upisne kvote s deset na 14. S druge strane, za prodavače i stolare interesa nije bilo zbog čega ih u jesenskom roku ni neće biti. Za prodavače za koje, kaže Kelečić, interes iz godine u godinu pada to i nije iznenađenje i možda će od njih i odustati, ali neupis stolara im je bio hladan tuš i sada slijede napori za sačuvanje tog zanimanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!