Silvestar Štefović – prvi vatrogasac BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

– Pozivam sve da i dalje nastavimo zajednički raditi na dobrobiti vatrogastva u našoj županiji kao što je to bilo i do sada, ali s jednom novom snagom. Želim zahvaliti i čelnim ljudima zajednice koji su to radili do sada, naravno oni su i dalje tu. Imamo i novog župana koji je došao na našu skupštinu što do sada nije bio slučaj. Vjerujem da u njemu imamo podršku da vatrogastvo pokrenemo na višu razinu, prije svega osnivajući Vatrogasni operativni centar – rekao je novoizabrani predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović na izbornoj skupštini održanoj u petak u Bereku.

Vatrogasnu zajednicu BBŽ 20 godina je vodio Đuro Petrić, objavila je BBŽ.

Donesena je i odluka da Željko Mesec postane počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, a na prijedlog novoizabranog predsjednika Štefovića za počasnog predsjednika izabran je Đuro Petrić koji je rekao kako s mjesta čelnog čovjeka Zajednice odlazi zadovoljan i sretan jer je ostavlja u dobrom stanju.

Na skupštini svoju podršku vatrogascima dao je i župan Marko Marušić koji je istaknuo kako želi stvarati pozitivnu i prijateljsku klimu suradnje, a sve u cilju razvoja Vatrogasne zajednice.

– Kada od govorimo o vatrogascima, uvijek govorimo s poštovanjem o vama jer vi stavljate i vaše živote na kocku kako bi spasili druge živote, kako bi spasili imovinu nas običnih građana i to je jedno plemenito zvanje, rekao je Marušić.

Župan Marušić je dao podršku gradnji Vatrogasnog operativnog centra rekao i kako će njegova gradnja biti jedan od prioriteta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!