Po uzoru na Terezijanu, i Čazma će organizirati cijepljenje na manifestaciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Sutra Grad Čazma slavi svoj dan. Nakon što je proslavu prošle godine zaustavila pandemija, ove godine će se ona ipak organizirati, no u prilagođenim uvjetima. Gradonačelnik Dinko Pirak otkrio je što će se događati sutra.

– U četvrtak u 10 sati održat ćemo protokolarni dio, svečanu sjednicu Gradskog vijeća gdje nam dolaze uvaženi gosti. Pučki dio programa održavat će se kroz vikend, no cijeli srpanj nam je u znaku Dana grada. Angažirane su sportske i druge udruge s našeg područja. I prošlog vikenda imali smo događanja, no neka smo od njih, poput kotlijade, zbog lošeg vremena morali odgoditi. Nju zato planiramo organizirati u sklopu eko sajma u rujnu – istaknuo je. U sklopu obilježavanja Dana grada OPG-ovci će na štandovima ponuditi svoje domaće proizvode.

– Bit će i štandova s našim poljoprivrednim proizvodima, uglavnom su tu medari vrlo aktivni. Volio bih da bude i više OPG-ovaca koji mogu prodavati svoju robu to želimo potencirati i apelirati na naše seljake da se registriraju za određenu poljoprivrednu proizvodnju – naglasio je. Za vikend će posjetitelji moći uživati u koncertima Vatre, Halida Bešlića i Begina. Za svakoga ponešto, naglašava gradonačelnik te dodaje kako će se pritom svi posjetitelji morati držati epidemioloških mjera koje su na snazi i održavati međusobni razmak.

– Moramo se držati mjera kako je propisano, a uostalom i Terezijana je tako održana i pokazalo se da i je i u tim okolnostima moguće održati manifestaciju – zaključuje. Pirak vjeruje da će sve proći u najboljem redu i bez novih slučajeva zaraze. U sklopu Dana grada bit će u subotu organizirano i cijepljenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!