Tko će sve smjeti od izlagača i posjetitelja u Gudovac, a kome je ulaz zabranjen

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sedamdeset sklopljenih ugovora, stotinjak „na čekanju“, dogovor o Državnoj stočnoj izložbi s Ministarstvom poljoprivrede vrijedan 210.000 kuna… prvi su nagovještaji da bi Jesenski sajam u Gudovcu mogao biti početak povratka ove renomirane manifestacije i tvrtke na stare staze uspješnog poslovanja. Ohrabruju i izjave ministrice Marije Vučković da država ozbiljno razmišlja o ulaganjima u Sajam kako bi postao poseban i prepoznatljiv daleko izvan županijskih granica.

-Sve je još neizvjesno zbog pandemije coronavirusa, ali se nadamo da do jeseni neće doći do nekog velikog pogoršanja i da ćemo sajam moći održati kako smo planirali, rekao nam je Zlatko Salaj, v.d. direktora Bjelovarskog sajma.

Najave premijera Plenkovića kako se razmišlja o „povratku u normalu“ na jesen vesele i vodstvo Sajma koje se nada da će poljoprivredi orijentirana populacija imati značajnu procijepljenost pa s brojem posjetitelja željnih ovakvih priredbi ne bi trebalo biti problema. Budu li obvezne covid putovnice ili potvrde, organizatori će ispuniti sve uvjete za održavanje priredbe. – Ako bude potrebno samo mjerenje temperature, učinit ćemo to, ako uvjeti za posjetitelje budu stroži, ispunit ćemo i to, optimističan je direktor Sajma.

Ako bude trebalo, organizirat će i brze testove za posjetitelje, a u slučaju kiše dopustiti ulaz u aukcijsku halu samo osobama s covid potvrdama.

Kako stvari sada stoje, Sajam će se održati samo na otvorenom i brojni su izlagači već dobili svoje pagode i preselili se iz hala. – Zanimljivo kako je velika većina izlagača ostala vjerna sajmu, a primamo i nove, kaže Salaj i naglašava kako prodajna ekipa radi deset sati dnevno.

Glede spora sa zaposlenikom Kiđemetom kratko je komentirao da je u tijeku izrada sporazuma koji bi zatvorio ovaj dugogodišnji i nepotreban spor, a koji bi bio u interesu obje strane. – Vrijeme je da stavimo točku na taj slučaj, zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!