Vikend u BBŽ obilježile prometne nesreće, ima i teško ozlijeđenih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Pritom su utvrdili 144 prometna prekršaja :

– 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,67 g/kg utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila u Gornjem Dragancu,
– 85 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Rovišću i ona je iznosila 110 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
–  20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 24 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama BBŽ dogodilo se čak sedam prometnih nesreće od kojih su tri bile samo s materijalnom štetom dok je u četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama tri osoba lakše ozlijeđeno dok su dvije teško ozlijeđene od kojih jedan motociklist.

Nesreća u kojoj je ozlijeđen motociklist dogodila se u, oko 15.25 sati. 48-godišnjak je upravljao svojim motociklom marke “Suzuki GSR 600“, varaždinskih registarskih oznaka, nenaseljenim dijelom kolnika između Velikih Zdenaca i Pavlovca. Nakon što je izašao iz lijevog oštrog zavoja, zbog brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnik kotačima je zahvatio desnu bankinu te je motociklom sletio na zelenu površinu pored kolnika. Nije bio pod utjecajem alkohola u prometnoj nesreći je zadobio teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. Za vrijeme upravljanja motociklom je koristio propisanu zaštitnu kacigu, a protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Iz policije poručuju kako se poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!