Objavili poziv za upis nove generacije programera, ono što je uslijedilo malo tko je očekivao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – U manje od tjedan dana pristiglo je oko 300 prijava potencijalnih kandidata za upis u novu generaciju programera za umjetnu inteligenciju u Centru za umjetnu inteligenciju Lipik! U Centru kažu kako su očekivali velik broj prijava, s obzirom da je i prvi put, početkom godine interes za upis u prvu generaciju bio velik. No, ovako velik broj je malo tko očekivao. A on će definitivno rasti, s obzirom da je poziv otvoren do kraja kolovoza.

-Prijave nam stižu, kao i prvi puta, iz svih dijelova Hrvatske. Imamo slobodnih između 20 i 30 mjesta, no vjerujem kako ćemo na ovaj način, putem prijemnog ispita i testiranja moći odabrati zaista najkvalitetnije ljude za program. Odnosno one kojima će edukacija najviše koristiti i koji će od kojih će kasnije naše gospodarstvo imati najviše koristi – kazao nam je Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne agencije LIRA, koji je i inicirao osnivanje AI Centra Lipik. Ta se ideja pokazala kao pun pogodak, a interes za šestomjesečnu edukaciju koju Centar provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom rada narastao je iznad svih očekivanja. Projekt su maksimalno podržali i Grad Lipik te Požeško-slavonska županija. Grad je tako prionuo na izgradnju inkubatora u kojem će svoje mjesto po iznimno povoljnim uvjetima te uz financiju podršku od čak 200 tisuća gradskih kuna, imati priliku pronaći svi polaznici koji se nakon završene edukacije sami odvaže pokrenuti posao.

-O tome razmišlja otprilike trećina polaznika prve generacije koji s obukom završavaju ove jeseni. Trećina njih se planira zaposliti, a vjerujem da će i ostatak polaznika do kraja edukacije donijeti konkretnu odluku – kaže Iličić, dodajući kako će u sklopu edukacije za polaznike biti organizirana edukacija iz poduzetništva, kako bi se olakšao start onima koji kreću u samostalan posao. K tome, za one koji traže posao, organizirat će se predstavljanje više tvrtki koje trebaju upravo takav kadar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!