Pukovnik Novaković: Kad iz maskirnog krene pohod na svjetlucavo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S približavanjem vjerojatno najvažnijeg datuma u novijoj hrvatskoj povijesti, Dana pobjede, dana kad je u srcu pobune protiv samostalne, demokratske Hrvatske zaviorio hrvatski barjak, opet kreću braniteljske svađe.

Nesumnjivo da svaka populacija pa tako i braniteljska ima pravo na političke stavove i djelovanje, da će riječ onih koji su obranili domovinu jače zvoniti od, primjerice, savjeta mladih ili kakvog prolupalog pjevača. Pa baš zbog toga bi i odgovornost za tu riječ trebala bili veća.

I dok sam razmišljao o šteti koju braniteljske svađe čine domovini za koju su se borili, kako su neki bili veliki u ratu, a mali u miru, naišao sam na tekst zamjenika zapovjednika Operativne zone Bjelovar pukovnika Dragutina Novakovića i shvatio da se njemu nema što dodati ili oduzeti. Prenosimo ga u cijelosti ne da bismo širili polemiku, već obratno, da bismo je zaključili:

Približava se obljetnica Pobjede. “Strašni” aktivisti iz braniteljske populacije iznose svoja stajališta o tome kako bi to trebalo obilježiti, koga bi se trebalo lansirati kroz platformu istupanja u Kninu, na temelju osobnih animoziteta pokušavaju jezikovom juhom linčovati sve osim sebe i svojih mecena iznoseći svoja mišljenja o pojedinim, kroz politiku plasiranim pojedincima optužujući ih za stranačko sluganstvo….

A vide li sebe? Sjećaju li se kada su uz potporu stranke po kojoj sada pljuju razarali slogu braniteljskih udruga? Naravno da se ne sjećaju! Obrnuli su “ćurak”, na lažnom revoltu progurali se u “visine” koje sami vide i javno negativno komentiraju Vladu i njene poteze! Eeee…, pitam vas dečki gdje ste bili u ratu? Koja je bila vaša uloga i odgovornost? Gdje su vam reference u vođenju organizacijskih formi i koji je bio i kakav je sada vaš uvid u opću situaciju. Kako ste vi u svojim “vilajetima” i sa kojim sadržajima obilježavali dane od značaja za stvaranje i obranu Neovisne Hrvatske?!? Seronje…!

Mi branitelji smo tijekom rata bili VOJNICI! Nakon rata smo samo građani+ono što radimo da bi preživjeli. Čemu opsesija konfrontacije sa državnom politikom?! Pa imate stranke kojima trenutno “sluganite” pa svoju samopromociju prakticirajte kroz njih a ne kroz javne pokušaje destabilizacije sustava koristeći se obilježjima ratnih postrojbi. Je li vam dosadno i odbojno služiti Narodu u miru? Vi bi opet “maskirno”, a patite za “svjetlucavim”?! Budite pošteni, pomozite organizatorima savjetima i ne prizivajte metež i pucnjavu sada, kada bi vaša djeca morala podnositi teret vašeg egzibicionizma.

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!

Obilježite ga i proslavite(?) ga!!! Siguran sam da vaši susjedi koji su bili premladi za Domovinski rat jer se još nisu niti rodili neće imati za to priliku jer ste sve uradili da im za to uništite potrebu. Ovo pišem u svoje ime i u ime svog pokojnog prijatelja i suborca “Strica” Pandurića kojeg čuvam u srcu takvog kakav je i na ovom plakatu!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!