HSS u koaliciju s HDZ-om, ipak bez novih izbora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Martina Glasnović, predsjednica Županijske organizacije HSS-a izabrana je za predsjednicu Skupštine Zagrebačke županije na trećem pokušaju konstituiranja skupštine.

Većinu u Zagrebačkoj županiji formirali su koalicija HDZ-a, Nezavisna lista župana Stjepana Kožića i Stranka rada i solidarnosti te četiri člana HSS-a koji su napustili koaliciju s SDP-om.

Naime, jedan od uvjete za četiri ruke HSS-ovaca bilo je mjesto predsjednika Skupštine, za koje se kandidirala Glasnović, a što je HDZ prihvatio kao pošteni sporazum.

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak na N1 TV komentirao je suradnju njegove stranke s HDZ-om u Zagrebačkoj županiji.

“Treba razdvojiti politiku na nacionalnoj i onu na lokalnoj razini. Ova koalicija nije prva, u cijelom nizu županija smo išli s HDZ-om. Ne vidim problem, HSS je poznat kao stranka centra koji ima lijevo i desno krilo i to je izvan onoga što ja radim na nacionalnoj razini”, rekao je. Dodaje i da nije bilo potrebe da se razgovara o tome jer “sve lokalne organizacije imaju potpunu slobodu, što god tko mislio o tome”.

Beljak je odgovorio i na kritike koje su na račun HSS-a stigle od strane bivšeg partnera, SDP-a.

– Mogu biti razočarani, ali i SDP koalira s HDZ-om u nekim gradovima i županijama, a o tome nitko ne govori. I Most i Domovinski pokret su puno neprihvatljiviji partneri od HDZ-a, radi se o krajnjoj desnici. To je licemjerno i ne bih se osvrtao na te strelice koje dolaze iz SDP-a, izjavio je.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!