Neuobičajena jesenska sajamska manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon poduže pandemijske stanke i propuštene tri najveće sajamske manifestacije, ove će godine ponovno biti održan Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, 28.po redu. Organizacijski će to biti jedan od izazovnijih sajmova jer je malo manje od mjesec dana od njegovog početka u zraku još puno upitnika.

-Naravno da u ovim uvjetima ima stotinu problema i da nije lako, da još uvijek postoje izlagači koji razmišljaju o tome hoće li sajma biti ili ga neće biti – navodi v.d. direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Na Bjelovarskom sajmu, ističe Salaj, daju sve od sebe i vjeruju da će od trećeg do petog rujna kada se 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam održava, sve proći u najboljem redu. Razgovori s izlagačima su u tijeku i sajam se već dobro popunjava iako će izlagača zbog epidemioloških razloga biti manje nego prijašnjih godina.

-Naravno, mi ćemo biti manji za onaj dio izlagača u halama jer je trenutno sajam dozvoljen samo na otvorenom tako da dobar dio hala koje smo koristili nažalost nećemo moći koristiti jer su takvi epidemiološki uvjeti – kaže prvi čovjek Bjelovarskog sajma.

Zbog toga će vani biti postavljen šator i više manjih pagoda. Izostati neće ni prepoznatljivost jesenske sajamske manifestacije – Državna stočarska izložba uključujući i njen vrhunac, dodjelu šampionskih zvona govedima simentalske i holstein pasmine. I to će se, međutim, održati na drugačiji način nego smo navikli.

-Mi smo dogovorili da ocjena stoke bude vani, stoka će biti u stajama, ali će vani na ulazima u staje biti boksovi u kojima će biti ocjenjivanje ovaca i koza, suci i gledatelji će također biti vani – najavljuje Salaj.

U slučaju lošeg vremena sve seli u aukcijsku dvoranu u koju će smjeti ući samo oni s covid potvrdama. No, kako je posljednja velika manifestacija održana na jesen 2019. za odaziv izlagača i posjetitelja se vjerojatno ne treba bojati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!