Akcija spašavanja daruvarske Vodoprivrede i egzistencije stotinu obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uprava Vodoprivrede Daruvar objavila je javni poziv za prikupljanje ponuda za dokapitalizaciju tvrtke, odnosno oglas kojim se pozivaju tvrtke na uplatu 15,8 milijuna kuna čime bi postale većinski vlasnik tog posrnulog poduzeća.

Nad Društvom se provodi predstečajni postupak kod Trgovačkog suda u Bjelovaru, broj. St-270/21, te su financijska sredstva ostvarena dokapitalizacijom predviđena za sklapanje predstečajnog sporazuma sa vjerovnicima i konsolidaciju poslovanja Društva, stoji u javnom pozivu.

Rok za dostavu pisanih pisma namjere je svega osam dana, do 16. kolovoza ove godine, osobnom dostavom ili preporučeno poštom na adresu sjedišta tvrtke.

Daruvarska Vodoprivreda godinama je tvrtka problem. Bivša županijska vlast predvođena Damirom Bajsom nekoliko ju je puta spašavala od stečaja čime je stekla 60 posto vlasništva u njoj. Financijske injekcije krpale su rupe, ali gubitak od gotovo 10 milijuna kuna koji tvrtka vuče godinama, nikako nije smanjen.

Poslovanje poduzeća otežano je dok mu stečaj visi nad glavom pa je poziv na dokapitalizaciju jedino rješenje, a upravo ta mogućnost otvorena je na prvoj, konstituirajućoj sjednici novog saziva Županijske skupštine kada je Vodoprivredi omogućena primjena statuta, odnosno otvorena prilika za ulazak većinskog vlasnika.

U Daruvaru očekuju najmanje tri vrijedne ponude među kojima će biti i ona Radnika iz Križevaca. Nakon zaključenja natječaja, s ponuditeljima će se obaviti razgovor i pripremiti prijedlog koji će ići na potvrdu Županijskoj skupštini jer je ona u ovom trenutku većinski vlasnik.

Župan Marko Marušić u kontaktu je s daruvarskim gradonačelnikom Damirom Lneničekom i zajedno će na transparentan način povući poteze za spas oko 100 radnih mjesta.

Drago Hodak, predstavnik BBŽ u Nadzornom odboru jasno poručuje: „Za razliku od stila vođenja županijskih poslova proteklih godina, nova vlast je odlučila da se ništa neće raditi ispod stola. Članovi Skupštine, ali i javnost bit će upoznati sa svim detaljima raspolaganja javnim novcem pa tako i tvrtki u županijskom vlasništvu.“


PODIJELI S PRIJATELJIMA!