Jungić: Ne valja, nismo cijepili ni pola odraslih stanovnika županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Već dobro poznati autobus “Cjepko” i ovaj tjedan obilazi općine na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Njegov cilj je jasan – omogućiti cijepljenje građana protiv koronavirusa „na kućnom pragu“, odnosno u blizini društvenih i vatrogasnih domova. U organizaciji ovog jedinstvenog načina cijepljenja pomogli su Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu, Domom zdravlja i tvrtkom Čazmatrans te u dogovoru s načelnicima općina. Jučer je “Cjepko” obišao Severin i Novu Raču, a cijepljenju je prisustvovala i zamjenica župana Marija Jungić.

– Bjelovarsko – bilogorska županija prvenstveno želi zahvaliti svim medicinskim djelatnicima na velikom trudu kojeg ulažu u provedbu cijepljenja koje je jedini način da se lakše nosimo s globalnom pandemijom. Do sada je cjepivo protiv koronavirusa primila trećina od ukupnog broja stanovnika naše županije. S obzirom na to da imamo 40 posto cijepljenog odraslog stanovništva, još uvijek nismo u potpunosti zadovoljni s procijepljenošću. Mislim da su autobus Cjepko, Dani otvorenih vrata pri Zavodu za javno zdravstvo BBŽ, cijepljenje po dvoranama i kod obiteljskih liječnika sasvim dovoljni da se stanovnicima naše županije omogući pružanje najboljeg oblika zaštite. Sa Stožerom civilne zaštite ćemo porazgovarati o eventualnoj potrebi uvođenja besplatnog info telefona i povećanja broja odlazaka na teren. Dakle, Županija će napraviti sve da dostupnost informacija i cjepiva bude što bolja kako bismo jesen i zimu dočekali sa što većim brojem procijepljenih osoba, poručila je zamjenica Jungić.

Zamjenica priznaje da se boje jeseni i tadašnje situacije zbog čega poziva mještane da se cijepe u što većem broju. Isto razmišljanje ima i načelnik Nove Rače Darko Knežić koji kaže da će cijepljenje biti omogućeno i na tamošnjoj proslavi dana Velike Gospe. – Pred nama je proslava blagdana Velike Gospe. Cijepljenje će tada biti organizirano u našem domu od 10 sati – kaže Knežić.

Odlučila sam se cijepiti kako bi se zaštitila od koronavirusa. Koronu nisam preboljela, dobro se čuvam i iz svoje kuće nikuda ne odlazim, tek dva puta na tjedan. Cijepljenje na kućnom pragu je odlična prilika za sve koji se žele cijepiti, a ne mogu doći do većih gradova i slično – kazala je 69-godišnja Anđelka Kolar iz Bulinca koja se jučer cijepila. 

Podsjetimo, na cijepljenje je potrebno samo ponijeti zdravstvenu iskaznicu. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!