Udruga Ždralice starom tekstilu daje novi život

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Udruga Ždralice iz Daruvara proteklih tjedana provodi pravu malu ekološki osviještenu akciju. Udruga se inače bavi krojenjem i šivanjem, a sada i recikliranjem starih odjevnih predmeta i tekstilnog otpada. Magdalena Lipovac iz udruge Ždralice Daruvar otkriva kako je došlo do ove ideje.

– Pošto je tekstilni otpad jedan od najvećih ekoloških problema današnjice, a njegovo je recikliranje gotovo zanemareno, mi smo se odlučile barem malo doprinijeti rješavanju tog problema – navodi. Svi koji žele sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji, svoju staru odjeću i tekstil mogu zbrinuti u Udruzi na adresi Tomaša Garika Masaryka 46 u Daruvaru do 16. kolovoza, a možda i duže, ovisno o iskazanom interesu. Magdalena Lipovac moli građane da se pri donošenju tekstilnih proizvoda pridržavaju samo jednog pravila.

– Teksil može biti iznosan i poderan, mogu to biti stare zavjese i stolnjaci, samo nam je bitno da je čist, da nema nametnika i moljaca, kako nam se oni ne bi proširili na druge materijale koje imamo. Mi ćemo se pobrinuti da ti materijali koji bi inače završili na smetlištu dobiju novi život – ističe te dodaje kako će od dobivenih materijala izrađivati torbe, suknje i slične odjevne predmete, no sve ipak ovisi o tome kakve će materijale dobiti.

FOTO: Facebook “Ždralice Daruvar”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!