Nikad više mališana u vrtiću, gradskim ocima priuštili slatke brige

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Grad Čazma ove godine bilježi boom vrtićanaca, a unatoč rastu broja prijavljene djece jedan je od rijetkih gradova koji je osigurao mjesta za svu djecu, pa ondje nema lista čekanja niti neupisane djece.

Ove je godine za upis u vrtić prijavljeno je 63 djece, 18 više nego lani, i svi su upisani.

-Iako su vrtićki kapaciteti ograničeni, ne želimo dopustiti da itko čeka na upis i zato smo odlučili izgraditi još jednu vrtićku zgradu, a u međuvremenu ćemo osigurati dodatni privremeni prostor kako bi sva djeca dobila adekvatan smještaj i uslugu u vrtiću – napominje čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak. Iako izgradnja novog objekta košta, u Gradu ne žale zbog izdvajanja dodatnih sredstava.

-Bez obzira na dodatno financijsko opterećenje i posao oko izgradnje i pripreme novog prostora, drago nam je i sretni smo što se broj novoupisanih vrtićanaca povećava. Djeca su, i to nisu prazne riječi, uistinu najveće blago, tako da nijedan trošak nije prevelik, ukoliko im omogućuje što kvalitetniji životni „start“. Grad Čazma je grad prijatelj djece i tu smo titulu dužni opravdati – zaključuje gradonačelnik.

Grad Čazma već je, u projektu vrijednom 6,3 milijuna kuna, za kojega su osigurana EU sredstva, dogradio vrtić. Ulaganjem u vrtić povećani su smještajni kapaciteti za 50-ero djece te su zaposleni novi djelatnici. U vrtiću je Grad Čazma proveo i europski projekt „Za čazmanske mališane zajedno“, kojim je omogućen boravak u vrtiću djeci čiji roditelji rade u popodnevnoj smjeni te zahvaljujući kojemu je također zaposleno nekoliko odgajatelja i stručnih suradnika, a nedavno je prijavljen još jedan takav projekt.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!