U Hercegovcu uživajte u specijalitetima od krumpira te neobičnim sportskim igrama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Dani krumpira tradicionalna su i najpoznatija manifestacija koja se već niz godina održava u carstvu krumpira – Hercegovcu. Ove godine će se održati 20. i 21. kolovoza. Pripreme su u punom jeku, a sam program već je osmišljen, iznosi općinski načelnik Boro Bašljan.

– U petak ćemo imati ono tradicionalno pečenje juneta na ražnju i onda će u poslijepodnevnim satima biti podjela. Kratki dječji program navečer u 20 sati, nakon toga imamo zabavu na otvorenom – iznosi.

Program u subotu započet će u mjesnom parku te na prostoru asfaltnog i travnatog igrališta pripremom specijaliteta na bazi krumpira. Dobro će se zabaviti i svi oni koji se odluče okušati u pomalo neobičnim sportskim igrama.

– U subotu je planirano u mjesnom parku i na prostorima asfaltnog i travnatog igrališta priprema kojekakvih specijaliteta na bazi krumpira, kojima je sastavni dio ili jedan od sastojaka krumpir, a koji će biti besplatno dijeljeno posjetiteljima. Bit će održana tačko alka i sportske igre s krumpirom koje su već tradicionalne kod nas, dakle bacanje krumpira u dalj, nošenje krumpira u žlici i za djecu skakanje s krumpiraškim vrećama – navodi.

Atmosferu u subotu dodatno će začiniti koncert Učiteljica. Sve će, naravno, biti u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama, zbog čega će se kompletan program odvijeti u potpunosti na otvorenom kako bi se izbjeglo okuljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru. Zbog toga imaju samo jednu želju – lijepo vrijeme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!