Županovo vino osvojila Vinarija Grudić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama organizirala ocjenjivanje uzoraka vina u sklopu XIX. Izložbe vina Koprivničko-križevačke županije, koja ima za cilj promociju vina, vinara i vinorodnih područja Županije. Na ovogodišnjem ocjenjivanju su bila 32 uzorka, a na svečanoj podjeli su uručena dva velika zlata, 16 zlatnih medalja te 14 srebrnih medalja. Uz župana Darka Korena, kao domaćina, podjeli medalja prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, članica Uprave tvrtke Podravka Ljiljana Šapina, potpredsjednik Županijske skupštine Zdravko Matotan, članovi Skupštine i predstavnici županijskih ustanova, pročelnici županijskih upravnih tijela te vinari. Župan Koren čestitao je vinarima.

-Zahvaljujem proizvođačima koji ulažu svoje znanje, trud, ljubav i vrijeme u proizvodnju vina, a Županija vam je u tome podrška. Možemo biti ponosni što smo naše vinarstvo i vinogradarstvo podigli na razinu prepoznatljivosti diljem Hrvatske. Dio naših vinara plasira svoja vina na tržište, i to čini vrlo uspješno, a možemo reći kako smo zajedničkom suradnjom napravili veliki iskorak u posljednjih 15 godina. Zahvaljujem i članovima udruga te naše Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara koji su bili inicijatori razvoja ove grane poljoprivredne proizvodnje i gospodarstva. Još jednom čestitam dobitnicama medalja i titule Županovog vina, koji svojim vrhunskim vinima na najbolji način promoviraju prostor Županije – poručio je Koren.

Vina je ocjenjivala komisija u sastavu predsjednice Ana-Marije Jagatić Korenika, Zrinke Vinković Jergović, Marije Koščević, Hrvoja Augusta, Marijana Kneževića i Marijana Čižmešije. Među pristiglim vinima dominirala su ona s područja Đurđevca, zatim slijede uzorci iz Kloštra Podravskog, okolice Koprivnice, Virja te vinogorja Kalnik. Prestižna titula „Županovo vino 2021.“ s osvojenih 90 bodova pripala je Marijanu Grudiću iz Vinarije Grudić iz Koprivnice za sortu graševine iz 2020. godine, koji je ujedno dobilo i veliko zlato.

-Zahvaljujem Županiji i svima koji su sudjelovali u organizaciji na ovoj predivnoj izložbi, a kad pogledam u kojoj sam konkurenciji bio, ponosan sam što su naša vina toliko dobra. Imamo se s čime pohvaliti, uložili smo puno truda i muke u naš posao koji profesionalno radimo već 25 godina i ovo je za mene veliko priznanje. Svatko tko proizvodi vino zna koliko je svaka godina zahtjevna i različita od prethodne te koliko je teško napraviti vrhunsko vino, posebno kada se k tome još teži i ekološkoj proizvodnji. Hvala još jednom svima i čestitam nagrađenima – rekao je Marijan Grudić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!