Uplatio novac za automobil koji mu do danas nije isporučen

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA Koprivničko-križevačka policija je izvijestila o slučaju 34-godišnjaka koji je u srpnju ove godine na internet stranici pronašao objavu o prodaji osobnog automobila te stupio u kontakt s nepoznatom osobom i uplatio novac, no osobni automobil mu nije isporučen niti vraćen novac te je oštećen za oko 87.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

-Kad kupujete online/putem interneta provjerite web stranicu, nikad ne koristite veze dobivene elektronskom poštom ili preko društvenih mreža. Podatke unosite isključivo izravno na sigurnim internetskim stranicama. Ne šaljite novce nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Ako je moguće, zadržite pravo da prvo primite robu. Prije plaćanja razmislite dvaput, provjerite da li ste razumjeli rizike kupnje putem interneta. Sačuvajte sve dokumente vezane za vaše online kupovine, mogli biste ih trebati da utvrdite uvjete prodaje ili da dokažete da ste platili robu – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!