Županija nastavlja s osiguravanjem besplatne prehrane za potrebite školarce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Darko Koren s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Svi u školi, svi pri stolu 6”. Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u sklopu Poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2021./2022.” kojim se pruža potpora postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane. Ministar Aladrović uručio je ukupno 28 ugovora u ukupnoj vrijednosti većoj od 22 milijuna kuna predstavnicima gradova i županija kojima će se osigurati školska prehrana za djecu koja su u riziku od siromaštva.

– Bio bih najsretniji da nam ovi ugovori nisu potrebni, da u Hrvatskoj nema djece koja su u riziku od najgorih oblika siromaštva, no dok god je tako mi ćemo učiniti sve da udovoljimo postojećim potrebama – naglasio je Aladrović.

Ovakvim financiranjem omogućava se veći obuhvat školske djece kojima je dostupan besplatan školski obrok, što je posebno važno za manje razvijene jedinice lokalne i regionalne samouprave. Župan Koren naglasio je kako će se provedbom projekta u novoj školskoj godini omogućiti besplatna školska prehrana za 900 učenika u siromaštvu i riziku od siromaštva iz svih 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Ukupna vrijednost projekta je 904.601,25 kuna, a financira se 85 posto iz FEAD-a te 15 posto iz državnog proračuna. Uključenim učenicima je u školama osiguran jedan obrok dnevno, odnosno 157 tisuća obroka kroz cijelu školsku godinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!