Česi naše županije imaju puno razloga slaviti svoj Dan općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – U općini Končanica danas započinje proslava Dana općine, ali i Dana češke kulture i gastronomije. Bogati program započet će već danas u 19 sati otvorenjem izložbe. Više o manifestaciji zna načelnik Zlatko Bakunić koji ističe kako će u sklopu nje biti otvoren i obnovljeni društveni dom.

– U petak u 19.30 bit će svečano otvorenje knjižnice Češke besede Končanica, a u 20.30 projekcija dokumentarnog filma. U subotu u 11 sati imamo svetu misu kod nas u Končanici u crkvi, a u 13 sati ćemo svečano otvoriti novouređeni društveni dom u Daruvarskom Brestovcu. U 14 sati svečana je sjednica, a nakon nje domjenak – ispričao je.

Nakon svečane sjednice, od 17 sati će na štandovima biti izloženi proizvodi i eksponati svih beseda i kulturnih društava. Puhački orkestar Češke besede održat će koncert na igralištu ispred dvorane. Od 20 sati mještani i njihovi gosti mogu uživati u kulturno-umjetničkom programu, a od 21.30 planira se zabava koja će potrajati sve do ponoći, koliko je maksimalno dozvoljeno. Naravno, zbog epidemioloških mjera koje su na snazi broj gostiju bit će nešto manji nego proteklih godina. Načelnik se prisjetio najznačajnijih općinskih projekata, među kojima su i dva programa za starije.

– Moram spomenuti naš program Zaželi u kojem je zaposleno 20 žena, kao i program Zlatna životna dob. Od prošlog Dana općine koji smo zadnji put obilježili prije dvije godine dovršili smo radove na svim našim društvenim domovima i vatrogasnih domova s unutrašnjim i vanjskim uređenjem. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste modernizirali smo cestu Imsovac-Kreštelovac. Uskoro raspisujemo natječaj za dogradnju vatrogasnog doma u Končanici koja će označiti dovršetak radova na svim našim društvenim i vatrogasnim domovima, kulturnim domovima i nogometnim klubovima – istaknuo je Bakunić te dodao kako će se iduće godine u prvom planu naći uređenje i izgradnja dječjih igrališta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!