Broj cijepljenih u Gudovcu mnoge je ostavio bez teksta, potvrđen prvi slučaj zaraze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Odaziv građana na organizirano cijepljenje protiv koronavirusa na 28. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu ove subote bio je ispod svih očekivanja. Na dva postavljena punkta cijepilo se – svega četvero građana! Taj podatak zvuči gotovo nevjerojatno, posebice kad se u obzir uzme činjenica da je danas ispred sajma na covid testirano oko 900 osoba. Ispada da je ljudima draže čekati na jakom suncu kako bi se testirali, nego se cijepiti i bez ikakvih problema uđi na sajam ili neku sličnu manifestaciju ili događanje. A u jednom trenutku danas se na testiranje čekalo gotovo dva sata! Ljudi su bili nervozni, pojedinci su se okrenuli i otišli, ne dočekavši svoj štapić za testiranje. Jedan se gospodin čak pokušao fizički obračunati s osiguranjem jer nije imao covid potvrdu, a odbijao se testirati. Od onih koji su ustrajali, kako vidimo iz podataka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, većina opet nije iskoristila mogućnost da se cijepi i ubuduće izbjegne takvu tlaku.

Nedjelja je uvijek udarni dan na Jesenskom sajmu kad je riječ o posjetima pa se gužve na punktovima za testiranje mogu očekivati i sutra.

-Zbog toga smo osigurali još jedan punk za testiranje. Kontejner je već postavljen, osigurana je i medicinska ekipa. U pripravnosti je i četvrti punkt koji ćemo također staviti u funkciju ako bude potrebno – kazao nam je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. Uz punktove za testiranje, na sajmu će i sutra ponovno biti punktovi za cijepljenje, podsjeća Salaj.

-Ovim putem ponovno pozivam posjetitelje da iskoriste priliku i cijepe se, samo tako nećemo biti građani drugog reda – poručuje prvi čovjek Sajma.

Na žalost, danas je na sajmu potvrđen i prvi slučaj zaraze koronavirusom, no s obzirom da je testirano oko 900 ljudi, to i nije brojka koja previše zabrinjava.

-Pacijent nije imao nikakve izražene simptome, ranije je primijetio samo curenje iz nosa, no nije to povezivao s koronom. Postupilo se prema protokolu, određena je samoizolacija njemu i njegovim kontaktima – kazao nam je Vedran Trupac iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!