Prijetili muškarcu i ženi ubojstvom djece ako im ne plate 35 tisuća eura!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjena dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog kaznenog djela iznude u pokušaju, dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Optužnica je podignuta i protiv hrvatske državljanke (1970.) zbog dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela iznude u pokušaju te hrvatskog državljanina (1994.) zbog kaznenog djela iznude u pokušaju.

Okrivljenog 53-godišnjaka, okrivljenu 51-godišnjakinju i okrivljenog 27-godišnjaka se tereti da su 23. siječnja 2021. u Bjelovaru, na profilu jedne društvene mreže objavili video snimku u kojoj govore oštećenici i oštećeniku da će im razbiti auto, zapaliti kuću i ubiti djecu ako im ne daju 35.000,00 eura, smatrajući da im navedeni iznos trebaju platiti jer je oštećenica napustila 27-godišnjaka i otišla živjeti s oštećenikom, no do isplate traženog novca nije došlo.
Na parkirališnom prostoru trgovačkog centra u Bjelovaru su 29. lipnja 2021. okrivljeni 24-godišnjak i 53-godišnjak te okrivljena 51-godišnjakinja, tereti ih se, postupili zajedno i dogovorno s maloljetnom osobom, odnosno okrivljeni 24-godišnjak je u više navrata nogom udario u prednju i stražnju stranu osobnog automobila oštećenice, nakon čega su 24-godišnjak, 53-godišnjak i 51-godišnjakinja rekli oštećenici i oštećeniku da će ubiti njih i njihovu djecu. Okrivljeni 24-godišnjak i 53-godišnjak su, tereti ih se, u više navrata sjekirom udarili osobni automobil oštećenice.
Na prijedlog državnog odvjetništva, Općinski sud u Bjelovaru je produljio istražni zatvor protiv okrivljenog 24-godišnjaka i okrivljenog 53-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!