Priključke na kanalizaciju mještani će dobiti – besplatno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – U općini Končanica dovršen je idejni projekt i pribavljena lokacijska dozvola za kanalizaciju. Koja će se mjesta u ovom projektu obuhvatiti, zna načelnik Zlatko Bakunić.

– Gotov je idejni projekt i lokacijska dozvola za kanalizaciju prve faze koja obuhvaća mjesto Končanica, Daruvarski Brestovac i pročistač na kraju Daruvarskog Brestovca – ističe. Glavni projekt je u izradi, a sredstva za njegovo plaćanje već su osigurana u Hrvatskim vodama, dok će Općina u suradnji s Hrvatskim cestama izvoditi radove na kanalizaciji.

– U izradi je glavni projekt, bio sam na sastanku u Hrvatskim vodama gdje smo osigurali sredstva za plaćanje tog glavnog projekta i nadam se da će Hrvatske ceste biti spremne s obzirom da ćemo zajednički ići u izvođenje radova da krenemo u rekonstrukciju ceste D5 iz Velikih Zdenaca od kružnog toka do Daruvara gdje bi paralelno se i naša kanalizacija izvodila – navodi načelnik.

Osim kanalizacije za oborinske vode, Hrvatske će ceste graditi i nogostup, a dogovor je da tvrtka sama raspisuje natječaj i bira izvođača radova. Bakunić naglašava da će priključci za domaćinstva biti besplatni. Dodaje kako je troškove trenutno teško predvidjeti zbog rasta cijena. Iznos o kojem se na početku razgovaralo je 12 milijuna kuna, no do početka realizacije projekta troškovi će vjerojatno dodatno porasti.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!