Bjelovarski i požeški HGSS-ovci uspješno odradili akciju spašavanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Bjelovarski i daruvarski HGSS-ovci odradili su još jednu uspješnu akciju. Kako je na svojim stranicama izvijestila Hrvatska gorska služba spašavanja, u nedjelju, 12. rujna u 17:25, HGSS Stanica Bjelovar zaprimila je dojavu o nestaloj osobi na području mjesta Kaštel (općina Dežanovac).

Na teren su odmah upućena četiri člana ispostave Daruvar, a uskoro su im se pridružila tri člana HGSS Stanice Požega koji su se vraćali s tečaja upravljanja quad vozila iz Karlovca i nalazili su se u blizini. Prema prikupljenim informacijama nestala osoba je posljednji put viđena istog dana oko 12 sati u blizini obiteljske kuće i gubi joj se svaki trag. Organizirana je brza pretraga terena zajedno sa članovima lokalnog lovačkog društva. Od 19:20 potrazi se priključuje još osam članova HGSS stanice Bjelovar sa dva potražna tima i dodatna četiri člana HGSS Stanice Požega sa bespilotnom letjelicom opremljenom kamerom za noćno pretraživanje terena. Oko 22h nestala osoba je pronađena neozlijeđena i time je potraga završena.

Ova potraga je još jednom pokazala koliko je važna suradnja između susjednih Stanica i izlazak na teren u što kraćem roku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!