Večeras počinje pakrački Multipak – najveća regionalna multimedijalna HI FI, audio i video izložba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – U dvorištu kurije Janković u Pakracu danas u 18 sati započinje ovogodišnji Multipak – najveća regionalna multimedijalna HI FI, audio i video izložba. Uvodno predavanje tribinom „Glazba i nostalgija“ na temu zašto stara glazba danas zvuči bolje, održat će pakračka psihologica Ivana Marin.

Izložbu od 2012. godine zajednički organiziraju lokalna trgovina, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac, uz potporu Grada Pakraca.

Nakon tribine na programu je (19 sati), također na otvorenom projekcija glazbena biografske filmske drame „Billie“, posvećen legendarnoj jazz divi Billie Holiday koju glumi glumica i kantautorica Andra Day koja je za tu ulogu osvojila ovogodišnji Zlatni globus. Film za Oscara nominiranog redatelja Leeja Danielsa govori o sukobu Federalnog ureda za narkotike i jazz pjevačice Billie Holiday protiv koje je pokrenuo istragu. Iako su je prvotno željeli diskreditirati zbog poroka, njihovo se ponašanje ipak temeljilo na rasizmu. U filmu je prikazana i njezina veza s Jimmyjem Fletcherom, agentom kojem je počela vjerovati unatoč tome što radi za Vladu.


Sutrašnji program namijenjen je djeci. Već u 10 sati, također u dvorištu kurije učenicima 3. i 4. razreda će biti organizirana slušaonica na kojoj će im biti puštana glazba s različitih nosača zvuka (gramofonske ploče, CD-ovi…), ali će biti i upoznati s različitim glazbenim žanrovima. Slušaonica će biti ponovljena i u srijedu, samo za druge uzraste.

Sutrašnji poslijepodnevni program (19 sati) posvećen je putopisnom pothvatu bračnog para Anđele i Davora Rostuhara koji su odlučili svoje bračno putovanje provesti putovanjem oko svijeta o čemu su napisali knjigu i snimili film posvećenoj ljubavi. Film prati njihova putovanja od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, prikazujući pri tom 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja govori kako ljubav nikada ne može biti jednostavna i kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu“ gdje je osvojio nagradu publike. Nakon projekcije filma bit će otvorena i izložba fotografija s tog putovanja, a organizator predviđa i mogućnost razgovora s autorima.

Osim dopodnevnog dječjeg programa za srijedu je predviđen i Music pub kviz (18 sati) na kojem će se provjeravati znanje s područja glazbe.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!